Princ měl v úterý večer proslov na slavnostním předávání cen WellChild, které by měly oslavovat dovednosti některých nemocných dětí a odhodlání těch, kdo takovým pacientům pomáhá. Harry dorazil společně se svou ženou Meghan, jež na událost podruhé vynesla šaty, které již měla jednou na sobě – a to přímo během oznámení jejích zásnub s Harrym na podzim roku 2017.

Syn princezny Diany (†36) ve svých slovech ukázal, že je citlivým mužem, když zavzpomínal na to, jak se stejné akce účastnil právě před rokem. „Tyto ceny mě nikdy nepřestávají inspirovat, ale letos to ve mně rezonuje úplně jinak, protože nyní jsem otcem. Loni, když jsme tu s mou ženou byli, jsme navíc věděli, že čekáme naše první dítě, nikdo jiný to nevěděl, ale my ano,“ odtajnil Harry.

Jak si ale stihli všichni všimnout, pořádně tím sám sebe dojal a měl co dělat, aby se přede všemi dojetím nerozplakal. Okamžitě se za svou slabost omlouval, ale moderátorka se mu hned vydala na pomoc a objala ho kolem ramen, aby si to tak nebral.

„Pamatuju si, že jsem během předávání cen držel pevně Meghan za ruku a oba jsme si mysleli, jaké pro nás bude stát se jeden den rodiči. A zejména, jaké bude naše dítě chránit a pomáhat mu, pokud by se nenarodilo zdravé, nebo později onemocnělo,“ pokračoval v dojímání známý zrzek a pyšný otec již pětiměsíčního chlapečka Archieho, který se má zatím jen a jen k světu.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
178 fotografií