Diana byla výjimečná v tom, že uměla lidi chytnout za srdce. V lednu 1997 vzbudila poprask, když navštívila Afriku a zejména minové pole. Snímky, na nichž má na sobě ochranný oblek a štít na obličeji, se staly ikonickými. A to ještě tehdy nikdo nemohl tušit, že o pár měsíců později princezna lidských srdcí při tragické autonehodě v Paříži vydechne naposledy.

Nyní zabodoval i její mladší syn Harry, když se po 22 letech vypravil na stejné místo jako ona. Vypravil se na stanoviště odstraňování min v Diricu v Angole, rovněž nasadil speciální ochranný oblek a tvářil se přitom velmi zamyšleně. Jistě se neubránil vzpomínkám na milovanou maminku, o niž přišel v pouhých 13 letech. 

Harry měl přímo na místě proslov, kde pochválil snahy organizace Halo Trust, která pracuje na tom, aby zneškodnila minová pole a další výbušniny v zemích, kde proběhla válka. „Minová pole jsou nezhojené rány války. Jejich vyčištěním můžeme pomoci komunitě, aby našla mír, s nímž přichází i příležitosti," uvedl a apeloval též na záchranu a udržení divoké přírody a místní řeky coby zdroje vody. Po této návštěvě se vévoda ze Sussexu přesunul do Huamba, aby místní ortopedické centrum přejmenoval právě po své slavné mámě, princezně Dianě.

Nezapomněl ji zmínit ani na oficiálním instagramovém účtu: „Vévoda je poctěn, že může navštívit místo a komunitu, jež byly natolik důležité pro jeho matku, seznámit se s jejich neúnavnou misí a promluvit pro všechny, o nichž měla (Diana) dojem, že nejvíc potřebovali, aby byli slyšeni, i když ten problém zrovna nebyl celosvětově populární," objevilo se v příspěvku na instagramu Sussex Royal. 

Královské fanoušky ale možná zamrzí, že na takovou výpravu za vzpomínkami na Dianu nevzal svou manželku Meghan (38) a jejich synka Archieho (4 měsíce). Oba totiž mají už od středy vůči Harrymu oddělený program, zřejmě kvůli jejich ochraně. Přece jen brát malé miminko na minové pole, nezní moc bezpečně, a Harry nechce svou milovanou rodinku ohrozit za žádnou cenu. 
Fotogalerie
122 fotografií