Jiří Korn patří bez debat mezi stálice českého hudebního nebe. Nejenom, že je pořád aktivní jako zpěvák, tanečník a stepař, objevil se v několika filmových rolích, účinkuje také v muzikálech - naposledy zazářil například v muzikálech Doktor Ox nebo Carmen, srdce diváků si získal především jako šašek z Draculy. Jeho vlastní srdce však patřilo mezi ty neklidné, a proto se celkem dvakrát rozvedl.

Potřetí se rozhodl vstoupit do svazku manželského před dvěma roky, a pověstné „ano“ řekl své dlouholeté partnerce Renatě Cieslerové (45). Pár s pětadvacetiletým věkovým rozdílem se poznal při golfu a údajně hned přeskočila pověstná jiskra.

Přestože je Korn v šoubyznysu postavou poměrně výraznou, skandály se mu spíše vyhýbaly. Své fanoušky však notně zklamal odchodem od druhé manželky, modelky a příležitostné herečky Kateřiny Kornové (52).

Ta mu totiž dala dva potomky, dceru Kristinu (26), která je baletkou, po otci patrně podědila pohybové nadání, a syna Filipa (28), jenž je vážně mentálně postižený. V dětství mu byla diagnostikována těžká mozková obrna, autismus, a později dokonce i epilepsie.

„Vždycky jsme se dovedli domluvit. A i když už jsme nebyli spolu, měla jsem s dětmi v něm vždycky oporu. Rozhodně nejsem ten případ, který by si na něj mohl stěžovat,“ prohlásila Kornová před pár měsíci na adresu interpreta hitů Žal se odkládá nebo Hotel Ritz.

Výchova postiženého syna pro ni ale rozhodně nebyla lehká. „Měl období svlíkání se, zahazování bot do kolejiště v metru, rozbil několik pián. Prošel si obdobím vzdoru a vzteku, které bylo silnější, než mají jiný děti. Kolik brýlí rozbil, kolik jsem měnila výplní ve dveřích… Ani bych to nespočítala,“ popisovala.

Korn, přestože s ní v té době už dávno nežil, jí však byl stále na blízku. S dětmi se ostatně stýká pořád, s dcerou, která tančí v Národním divadle, prý často konzultuje práci, a nestydí se na veřejnosti ukazovat ani s nemocným synem. „S Filipem teď oslavili jeho narozeniny, než jsme odjeli na dovolenou. Jeli po Praze vyhlídkovou tramvají, to pro něj byl nejlepší dárek.“

Kornová mimochodem se známým zpěvákem původně pouze pracovala. „Mně na něm vždy imponovalo, jaký je profík, jak je galantní, prostě opravdový gentleman. Ale vážně bych si předtím nikdy nepomyslela, že bychom my dva někdy mohli skončit spolu, natož spolu mít děti a vzít se. Ale stalo se,“ svěřila se Blesku se smíchem. Vztahu s Kornem ovšem nikdy nelitovala, a dokonce si i po rozvodu nechala jeho příjmení. „To protože Jirku považuji za nejlepšího muže, jakého jsem ve svém životě potkala. Což jsem ale samozřejmě dokázala ocenit až časem a až ve chvíli, když už jsem ho dávno ztratila,“ vysvětlila.

VIDEO: Jiří Korn v O2 aréně: Miss Moskva

Fotogalerie
44 fotografií