Kardinál má legendárního zpěváka velmi rád. Vždyť to byl také on, kdo před dvěma roky požehnal výstavě o jeho životě na lodi na pražské náplavce. „Já myslím, že si od nás zaslouží poděkování za celý svůj život, Mistr Gott,“ prohlásil Duka a poslal zpěvákovi vzkaz. „Vezmu jeho příjmení: aby mu Pánbůh dal zdraví a aby jaksi v té nemoci obstál,“ řekl během natáčení Pressklubu Frekvence 1, který stanice odvysílá dnes v 18 hodin.

Duka k tomu všemu začal Gotta bránit. „Já vím, že může být určitým způsobem někdy postoj zdrženlivý, ale z rozhovoru s Václavem Havlem vím, že Karel Gott, i když nebyl chartistou, tak Chartu finančně podporoval,“ doplnil překvapivě kardinál. Poukázal tak na fakt, že je stále mnoho zpěvákových kritiků, kteří mu vyčítají, že podepsal tzv. Antichartu a šel komunistickému režimu na ruku.

To, proč podepsal Antichartu, a dokonce nad ní veřejně řečnil, Gott objasnil až nedávno. „Za jednou věcí si stát nemohu. To, když se mnou někteří lidé mistrně manipulovali, a já jsem tomu důrazně nečelil. Třeba takzvaná Anticharta, to byl vrchol manipulace,“ prohlásil Slavík. „Prostě nás tam nahnali, poslali předtím za mnou lidi, kteří mi neřekli celou pravdu. Slovo Anticharta nikdy předtím nezaznělo,“ hájil svou účast na shromáždění umělců v Divadle hudby 4. února 1977.

VIDEO: Odpovědi Zemana pro čtenáře Blesku: O Gottovi či bombardování Srbska

Video
Video se připravuje ...

Odpovědi Zemana pro čtenáře Blesku: O Gottovi či bombardování Srbska Blesk TV

Fotogalerie
52 fotografií