Podpora od rodiny, kolegů i fanoušků okysličuje jeho nemocnou krev. A pomáhá mu v boji se zákeřnou rakovinou. Záplavou přání na svém facebooku či instagramu se denně probírá. A tak našel i tento: „Právě sedím s panem Carrerasem. Všichni posíláme ta nejlepší přání. Myslíme na vás a doufáme, že se brzy zotavíte,“ napsala ve vzkazu ze Španělska manažerka slavného pěvce Rosi Pritz. Nemocného Gotta nesmírně potěšil, stejně jako obdobný vzkaz v roce 2015, kdy u něj objevili rakovinu mízních uzlin.

Je vyslancem

Osud zkrátka dokáže zamotat lidem životy. Sám Carreras bojoval s leukemií v roce 1987, tedy v pouhých 41 letech. Doktoři mu tehdy dávali minimální šance na přežití a vyléčení. Po radioterapiích, chemoterapiích a autotransplantaci kostní dřeně se ale vrátil na pódia, což mnozí označovali za zázrak. V roce 2010 se pak Gott s Carrerasem domluvil na tom, že se stane českým velvyslancem jeho nadace Fundación Josep Carreras contra la leucemi, která podporuje pacienty bojující s leukemií a spravuje banku dárců kostní dřeně.

O devět let později se Gott sám stal jedním z pacientů, jemuž se tato těžká choroba postavila do cesty.

Lidé ho léčí

Pro Slavíka je momentálně podpora od lidí jedním z důležitých léků. „Právě si pročítám vaše další překrásné vzkazy a přání a mám z nich ohromnou radost. Díky vám...“ napsal Karel v úterý večer na sociálních sítích. A přidal fotku, jak v brýlích sedí u svého počítače, na jehož monitoru má otevřenou diskuzi na facebooku. Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Patrasová prožívá další smutek. A obraz Karla Gotta šel do dražby

Video
Video se připravuje ...

Patrasová prožívá další smutek. A obraz Karla Gotta šel do dražby Blesk TV

Fotogalerie
28 fotografií