Minulý týden Karel Gott exkluzivně Blesku potvrdil, že svádí patrně svůj nejtěžší boj v životě. Porucha krvetvorby, se kterou se poslední rok a půl léčil, zmutovala v rakovinu krve neboli akutní leukemii. „Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukemii,“ přiznal Blesku Slavík, který je odhodlán se nemoci postavit čelem.

A i když se mluví o tom, že jeho stav je opravdu vážný, ať už kvůli předchozí léčbě rakoviny mízních uzlin, oslabené imunitě či zkrátka vyššímu věku, naděje na delší život rozhodně umírají poslední. „V úvahu přichází velmi nákladná biologická léčba, zvlášť ta ze Spojených států vykazuje velmi příznivé výsledky i u vážnějších forem akutní leukemie, nicméně ani lékaři nejsou všemohoucí,“ řekl pro eXtra.cz lékař, který vidí pro Gotta naději v USA.

A i když náklady jsou asi to poslední, co by Gottovi překáželo v cestě za drahou biologickou léčbou, šance na uzdravení jsou i tak velmi individuální. „Nicméně bez znalosti pacientovy dokumentace bych si netroufl tvrdit, jak na tom skutečně je a jakou má naději,“ přiznal lékař s tím, že úspěch léčby závisí vždy na mnoha faktorech. 

Sám Mistr se v úterý večer fanouškům na sociální síti ozval a poděkoval jim za milé vzkazy. Víc už o svém stavu nepromluvil, ale na zřejmě aktuální fotografii vypadal dobře. Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Nemocný Gott varoval Dominiku! A dcera Urbánkové zrušila svatbu.

Video
Video se připravuje ...

Nemocný Gott varoval Dominiku! A dcera Urbánkové zrušila svatbu. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
36 fotografií