Už od svatby s Harrym se mluví o tom, že Meghan v jednom kuse porušuje nějaká pravidla, většinou ta královská. A tak si jednou nevzala punčocháče, jindy zase porušila protokol a držela se se svým mužem za ruku a zkrátka to působí tak, jako by si dělala, co se jí zlíbí.

Teď vyplulo na povrch další zjištění o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu - zase něco porušili, ale tentokrát dokonce pravidla britské rady. Při rekonstrukci svého sídla ve Frogmore Cottage (která vyšla na neuvěřitelných 70 milionů) totiž neměli všechna potřebná povolení. 

Nějaká sice dopředu získali, ale co se týče renovace zahradních prostor, změnili na poslední chvíli názor a vybrali nakonec jiný návrh, než ten schválený. Koledovali si tak o poměrně velké problémy.

Kromě toho vyšlo podle britského webu Express najevo, že dvojice chtěla veškeré detaily přestavby co nejvíce utajit. Projektový manažer královské usedlosti Ian Ratcliffe tak plánovací komisi napsal email, v němž zmiňoval, že „národní bezpečnost by mohla být ohrožena, pokud by veřejnost dostala přístup k plánům“. To se přece jen zdá trochu jako nadnesené tvrzení, podobně jako nedávné Harryho výmluvy, že s Meghan a jejich synkem Archiem (4 měsíce) musí létat soukromými letadly kvůli ochraně rodiny. Bojí se snad královský páreček o své životy?

Bát by se měli hlavně postihu za porušení předpisů při rekonstrukci Frogmore Cottage, jenže nyní už je jasné, že se jim poštěstilo a nebudou muset uvádět vše do původního stavu, jak hrozilo. V pátek odpoledne jim totiž bylo dodatečně uděleno ono osudné chybějící povolení. Tentokrát tak vyvázli, jenže veřejnosti jim tyto chyby stejně neodpustí.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
78 fotografií