Vévoda a vévodkyně ze Sussexu v pondělí přivítali na světě synka a o dva dny později se rozhodli ho ukázat světu. I když popsali jeho mírnou povahu a své první dojmy, jednu důležitou věc vynechali - chlapečkovo jméno - Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

Důvod je ale prostý. Muselo totiž jako obvykle počkat, až jméno schválí královna Alžběta II. (93). A s tou se tříčlená rodinka sešla teprve po oficiálním focení, jak Meghan naznačovala. „Bude to milá chvíle, kdy miminko představíme celé rodině, a také je tu s námi i moje maminka,“ uvedla s tím, že prince Philipa (97) už přitom neoficiálně potkali. 

Na svolení se ale čekalo spíše z úcty k panovnici a k tradicím. Údajně má totiž Alžběta tolik slušnosti, aby svému vnukovi a jeho ženě do výběru nemluvila a nechala to na nich. 

„Má ten nejlepší temperament, je opravdu klidný,“ odtajnila o synkovi Meghan, když se po boku Harryho objevila ve středu odpoledne poprvé před skupinkou vybraných novinářů v St George's Hall v zámku Windsor. Tehdy také poprvé ukázala jejich uzlíček štěstí. „Těch posledních pár speciálních dní bylo jako ze sna,“ rozplývala se.

„Všichni říkají, že miminka se zvládnou měnit ve dvou týdnech. Jeho pohledy se mění každý den,“ podivoval se zase Harry a vůbec si netroufal uhodnout, komu je chlapec vlastně podobný. To poznáme asi až časem. 

Miminko zatím všichni titulovali hlavně »Baby Sussex«. Co se týče tipů sázkařů, převládala především tradičnější jména jako James, Alexander či Arthur. Někoho též napadlo John, podle koně, u něhož tatínek stál, když o svém synkovi poprvé mluvil před novináři. Na poslední chvíli pak vystřelila vzhůru možnost, že by se dítě mohlo jmenovat Spencer - tedy na počest zesnulé Harryho maminky, princezny Diany (†36), jejíž rodné příjmení bylo právě Spencerová. 

VIDEO:  Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
150 fotografií

Více o královském miminku čtěte ZDE