Meghan Markleová je podle veřejnosti vnímána jako rebelka, která má v oblibě porušování pravidel královského protokolu. Jindřich Forejt za tím vidí ale spíše snahu Meghan najít si své místo v prostředí, které nezná.  

„Vévodkyně posílá zvláštní vzkazy přes sociální sítě typu: ,Mé dítě nejdřív uvidí mí nejbližší; nechci, abych byla viděna na veřejnosti po porodu; nechci, aby tvář dítěte viděl někdo jiný, než někdo z příbuzných, chci porod doma.' Moc tomu nerozumím. Nevím, jestli dělá revoluční kroky nebo porušuje tradice," říká královský expert. Podle něj je potřeba si přesně definovat, co vlastně královský protokol určuje a co ne. 

„Je pravda, že se chová jinak než ostatní členové královské rodiny. Mně osobně její chování připadá, jako kdyby sama zkoušela, když vyšle signál na veřejnost, jakou to bude mít odezvu. Mohla by tím mapovat její vliv a postavení po svatbě v prostředí, které nezná. Může to být součást plánu," zamyslel se Forejt

Nesnesitelná Meghan?

Na veřejnost se podle něj zatím nedostaly žádné zprávy o tom, že by Meghan vyvolávala v královském paláci konflikty. Všechno to jsou podle něj spíše jen spekulace. „Manželský pár princ Harry a jeho žena poslední měsíce čelili výpovědi mnoha svých blízkých spolupracovníků. Byly to asistentky, sekretářky a tajemníci. Veřejnost se pak ptá, proč se tak stalo, a pochopitelně to nejbližší je, že asi je to tak nesnesitelné, že se to nedalo vydržet," vysvětluje, proč Meghan provází pověst „fúrie". Podle něj ale hraje velkou roli fakt, že málokdo dostojí náročným požadavkům, které se od zaměstnanců královského paláce očekávají.  

Meghan je dominantnější než Kate 

V případě porovnávání vévodkyň Meghan a Kate, je podle něj Meghan mnohem výraznější typ, což akceptuje i její manžel, princ Harry. Ten jí nechává větší prostor, než by podle královského protokolu měla mít. 

„Je pravda, že podle řečí jejich těl, je u nich jiné rozdělení rolí, než je to například u prince Williama a jeho manželky Catherine. Je tam určitě silnější, dominantnější vliv manželky Meghan. To je vidět i na tom, jak princ Harry při vystupování na veřejnosti ustupuje do pozadí a nechává prostor své manželce," říká Forejt, který to ale částečně přisuzuje také prostředí, ve kterém Meghan vyrůstala. Je to herečka, je zvyklá na vystupování na veřejnosti. Působí podle něj přirozeně a sebevědomě a přesně ví, kde jsou kamery. 

Válka mezi Kate a Meghan?

Hlavním rozdílem mezi Kate a Meghan je podle Forejta nepředvídatelnost a nečitelnost vévodkyně Meghan„Pro mě je vévodkyně Kate čitelnější a do královské role dorostla velmi brzy. Působí profesionálně, až dokonale. Vtírá se otázka, zda je to jen maska pro veřejnost, nebo je to tak i v soukromí. Skoro se jí nedá nic vytknout," porovnává královské švagrové mezi sebou expert královské rodiny. 

Podle něj mezi švagrovými Kate a Meghan žádný svár být nemusí, ale média je kvůli podobnému postavení budou vždycky stavět proti sobě. Jestli jsou přítelkyně, ale odhadnout nedokáže. 

„Přátele si vybíráte cíleně, a pokud někoho potkáte v rodině, tak je to váš příbuzný. Chovají se k sobě na veřejnosti decentně. U vévodkyně Kate jsme do roka od svatby věděli, čemu se chce věnovat. Toto já u vévodkyně Meghan postrádám. Přikládám to tomu, že si musí zvykat na nové prostředí v nové zemi. Pro mě je daleko čitelnější vévodkyně z Cambridge," uzavírá toto téma Forejt

VIDEO: Jindřich Forejt ve studiu Blesku o vévodkyni Meghan: Jaký má vztah s Kate a se svými zaměstnanci? 

Video
Video se připravuje ...

Jindřich Forejt ve studiu Blesku o vévodkyni Meghan: Jaký má vztah s Kate a se svými zaměstnanci? Blesk TV

Fotogalerie
47 fotografií