Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Královská rebelka Meghan porodila: 8 pravidel, která porušila!

/
  • Vévodkyně Meghan je zkrátka svá
    7. května 2019 ● 05:00

    Vévodkyně Meghan (37) platí v královské rodině za pořádnou rebelku. To se ostatně ukázalo i v případě jejího těhotenství a též porodu prvního potomka. Připomeňte si s námi osm věcí, které se vévodkyně rozhodla udělat po svém!

  • 1.

    Královské povinnosti

    První velký rozdíl byl v samotném chování Meghan během jejího těhotenství. Pokud ji porovnáme se švagrovou Kate (37), je to více než patrné. Zatímco choť prince Williama (36) se během devíti měsíců, kdy nosila pod srdcem své potomky, nikdy moc neobjevovala na veřejnosti a splnila si jen ty nejnutnější královské povinnosti,

    Meghan to měla naopak! Těhotenství oficiálně potvrdila na zahraniční cestě a od té doby se na akcích objevovala snad víc než kdy dřív a nechala tak veřejnost, aby v přímém přenosu sledovala, jak jí roste bříško. Zřejmě ji tak na rozdíl od Kate netrápily problematické a silné nevolnosti jako vévodkyni z Cambridge. Jistě by ale každý pochopil, kdyby i Meghan v požehnaném stavu trochu zbrzdila. To se ale stalo až během posledních pár týdnů před porodem, kdy vynechala i akci s královnou.

    Březen 2019
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Oslava pro miminko

    Zatímco vévodkyně Meghan mohla dle typických amerických zvyků s partou kamarádek pořádně oslavit těhotenství na speciální oslavě pro miminko (tzv. baby shower), vévodkyně Kate nic podobného neměla. Během ani jednoho ze svých tří těhotenství. Nebylo to však proto, že by na ní někdo šetřil. Jen v Británii zkrátka tyto oslavy nemají žádnou tradici. Ovšem manželka Harryho (34) je Američanka, a tak si očividně prosadila trochu jiné podmínky. Dokonce na oslavu letěla až do New Yorku a slavila mimo jiné i s tenistkou Serenou Williamsovou (37).

     

    Vévodkyně Meghan v New Yorku
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Nemocnice vs. domácí porod

    Meghan si podle všeho postavila hlavu, i co se týče místa porodu. Zatímco švagrová Kate i princezna Diana (†36), matka princů Harryho a Williama, rodily v porodnici, Američanka se podřídit nechtěla. Místo toho celou dobu prosazovala domácí porod a nakonec asi dosáhla svého a chlapce přivedla na svět přímo ve Frogmore Cottage, kde s princem bydlí. Ovšem královna Alžběta II. (93) se kvůli tomu na ni asi zlobit nebude, jelikož ona sama také rodila v domácím prostředí a ženy z královské rodiny před ní také. Meghan tak vlastně nahradila jednu tradici jinou – jen o něco starší.

    Duben 2018 - U porodnice St Mary's Hospital, kde by měla porodit vévodkyně Kate, už probíhají přípravy. Je zde omezené parkování.
    Autor: profimedia.cz
     

  • 4.

    Jiná porodnice

    Vzhledem ke svému věku samozřejmě Meghan zvažovala i porodnici a měla ji v záloze pro případ, že by se objevily komplikace. Jenže ani v tomhle případě nezvolila osvědčenou St.Mary’s Hospital, kde přišli na svět William, Harry a děti Williama a Kate – princové George (5) a Louis (1) a princezna Charlotte (4). Místo prověřené jistoty a luxusu v křídle Lindo Wing prý dávala přednost Frimley Park Hospital, kde jsou otevřenější k přirozeným a přírodním porodům. Pravděpodobně tedy nechtěla, aby zasahoval lékař, pokud to nebude nezbytně nutné. Při rozhodování také zvažovala vzdálenost, a tak logicky vybrala zařízení ležícího pouhých 24 kilometrů od Frogmore Cottage. 

    Porodní centrum v areálu Frimley Park Hospital, kde bude možná rodit vévodkyně Meghan.
    Autor: Frimley Park Hospital

  • 5.

    Otálení s oznámením

    Vévodkyně ze Sussexu navíc již dopředu uvedla, že nechce o svém porodu informovat tak rychle, jak bylo dosud v královské rodině zvykem. „Vévoda s vévodkyní se těší, až se budou moct s ostatními podělit o novinku hned poté, co budou mít příležitost oslavit narození jako nová rodina,“ uvedli nejprve v prohlášení. A svému slovu Meghan a Harry dostáli a příchod synka na svět oznámili světu teprve kolem druhé hodiny odpolední, ačkoliv se miminko narodilo již v 5:26 ráno (6:26 středoevropského času). 

    V případě Kate přitom veřejnost nikdy tak dlouhou dobu čekat nemusela. Ačkoliv všechny její tři porody trvaly vždy několik hodin, vévodkyně na nic moc nečekala a dala světu zprávu, že je z ní maminka. Naposledy loni v dubnu přivítala na svět syna Louise v 11 hodin a o tři hodiny později už bylo oficiální oznámení na světě.

    Meghan porodila chlapce.
    Autor: Instagram

  • 6.

    Válka sociálních sítí

    Také forma oznámení byla trochu jiná. Zatímco britské weby již zveřejňovaly první informace o tom, že Meghan začala rodit, na oficiálním twitteru královské rodiny se žádné oznámení neobjevilo. Nejprve totiž vyskočilo na instagramovém účtu, který si před nedávnem Meghan s Harrym zřídili, aby se odstřihli od instagramu Kate a Williama. Na twitter nakonec radostná zpráva též doputovala, ale chvilku to trvalo.  Zato v případě vévodkyně Kate byl určující právě twitter. Teprve odtamtud se začaly zprávy šířit do médií.  

    Na druhou stranu Meghan se podřídila tradicím a neopomněla ani na královského ohlašovatele v podobě historického trubadúra. Nechyběla ani tradiční vývěska před Buckinghamským palácem.

    Vývěska před Buckinghamským palácem oznamující narození syna Harryho a Meghan
    Autor: Twitter

  • 7.

    Miminko neukázala

    Pokud jde o otálení, Meghan dodržela svůj slib a v den porodu se neukázala na veřejnosti. Stejně tak svůj uzlíček štěstí nepřinesla, a tak si musíme počkat, až ho světu ukáže, abychom mohli řešit, zda se podobá spíš mamince či tatínkovi a jestli po Meghan a její rodině zdědil třeba tmavší odstín pleti. 

    To vévodkyně Kate s tím takové okolky nedělala. V případě nejmladšího Louise ho v náručí přinesla před porodnici již sedm hodin po porodu a pózovala s ním před novináři. Po narození prostřední dcerky Charlotte jí to trvalo 10 hodin od porodu a v případě nejstaršího potomka George to ovšem bylo trochu jinak – princátko se narodilo v pondělí a teprve v úterý večer ho Kate ukázala. Pak ho s Williamem rovnou naložili do auta a odvezli domů. 

    William, Kate a jejich třetí potomek
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Výchova

    Na závěr ani ve výchově nechce Meghan napodobovat nikoho z britské královské rodiny, ale razí si svůj směr. Už během těhotenství se řešilo, že Američanka hodlá vymalovat dětský pokojíček genderově neutrální barvou a nebude příliš řešit pohlaví dítěte. U chlapce by navíc ráda pěstovala hodnoty feminismu a spekuluje se, že by z něj ráda vychovala vegana, jelikož sama se stravuje především vegansky a i Harryho přiměla, aby omezil konzumaci masa.

    Dříve se také řešilo, že Meghan se nelíbí styl výchovy vévodkyně Kate, například fakt, že její děti musí dodržovat všechna nesmyslná pravidla královského protokolu a musí například nosit jen krátké kalhoty (především princ George). Meghan údajně chce dělat všechno jinak! Ovšem na druhou stranu, její potomek si asi trochu svobody může dovolit, zatímco Williamovy děti coby přímí následníci trůnu nikoliv.  

    Princ George ve svůj první školní den
    Autor: Profimedia.cz

    Fotogalerie
    83 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 44

boys: Úplně zbytečné nuly nepotřebné. Stejně jako odpad prazanda1, které
chcípá ludra v Pakoustánu 

(07. 05. 2019 13:26)

jkbpetr: -Najdětee nahe ženy ve vašem městeě zde : tiny.cc/nahe

(07. 05. 2019 12:51)

adeso: a co ty? taky žiješ vlastní život pod čtyřmi kabátky? 

(07. 05. 2019 12:21)

Taurus70: Adeso a co tak zit vlastni zivot ?😂😂😂😂

(07. 05. 2019 11:55)

adeso: dokud byla Kate sama byl klid, no a teď jí ubyl nápadník tak dělá zle..
Jinak ta Kate, ta snad umí jen rodit a rozeštvávat. Já bych s Meghan
skvěle vyšel 

(07. 05. 2019 11:51)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy