Vévoda a vévodkyně z Cambridge v úterý navštívili Cutty Sark v Greenwich v Londýně a vzhledem k tomu, že byli přítomní novináři, museli čelit otázkám, co říkají na narození miminka Meghan a Harryho

„Jsme samozřejmě nadšeni, absolutně nadšeni a už se moc těšíme, až je uvidíme, během pár příštích dnů, až se všechno trochu utiší," přiznal na kameru William a odtajnil tak, že dvojice se zatím za novopečenými rodiči do Frogmore Cottage nestihla zajet podívat. Možná že je za tím zkrátka jejich zaneprázdněnost, možná je ale na vině i údajná nevraživost, která panuje mezi Meghan a Kate.

„Jsem velmi rád, že můžu svého vlastního bráchu přivítat do společnosti spánkové deprivace, jakou rodičovství je," vtipkoval William škodolibě. Ostatně ví, o čem mluví, sám má doma tři potomky, kteří mu nedají spát - prince George (5), princezničku Charlotte (4) a prince Louise (1).

Také vévodkyně prozradila, že má z přírůstku do rodiny radost. „Moc se těšíme, až ho poznáme, a zjistíme, jaké dostane jméno. Je to pro nás oba velmi vzrušující a všem jim přejeme jen to nejlepší," rozplývala se.

Své nadšení ostatně nad vnoučátkem projevili i princ Charles (70) s manželkou Camillou (71), kteří ho ale ještě také neviděli, jelikož jsou na zahraniční cestě do Německa. „Nemůžeme mít z těch zpráv větší radost a těšíme se, až miminko uvidíme, po našem návratu," uvedl v Berlíně hrdý děda a nevlastní babička Camilla zase dostala pro miminko dárek (balonek s nápisem »Je to kluk«) a slíbila, že ho předá, jak to jen bude možné. 

Ovšem nějakou dobu jistě potrvá, než se celá rodina do Frogmore Cottage za Harry a Meghan sjede a jejich synka uvidí a pochová ho v náručí. Tím pádem se ale pravděpodobně zdrží i jeho oficiální představení veřejnosti. Alespoň tak si to přála vévodkyně ze Sussexu. Ovšem její muž už sliboval, že bychom princátko mohli spatřit někdy tento týden... Jak to doopravdy bude, je zatím ve hvězdách.

Fotogalerie
74 fotografií