Ani těhotenství nezastaví bývalou herečku Meghan Markle od pracovních povinností, naopak, jak se zdá, práce jí naopak stále jenom přibývá. Krásná vévodkyně, která v současnosti nosí pod srdcem prvního potomka, převzala od královny Alžběty II. patronát nad čtyřmi organizacemi, mezi které kromě Národního divadla patří ještě Asociace univerzit Commonweathu (ve zkratce ACU), Smart Works a Mayhew. Sama britská vladařka tyto funkce zastávala dlouhých 45 let.

Meghanino nové postavení a z něj plynoucí povinnosti byly odhaleny docela náhodou, když se na hlavní stránce Národního divadla objevila v sekci „Co je nového?“ stručná informace: „Vévodkyně ze Sussexu byla ohlášena jako náš nový královský patron.“ Kensingtonský palác následně ve svém oficiálním prohlášení uvedl, že si vévodkyně již rozplánovala schůzky a hodlá navštívit během několika následujících týdnů všechny zmíněné organizace.

Po sedmi měsících od svatby s princem Harrym (34) se zkrátka Meghan musí aktivně zapojit do charitativní činnosti, které se věnují i ostatní členové královské rodiny, a ne si jenom užívat cestování po celém světě po boku svého manžela. Královna jí to údajně oznámila během nedávného posezení nad čajem.

Největší radost z nového patronátu zatím projevil Rufus Norris, ředitel Národního divadla. Ten totiž uvedl, že by rád královně poděkoval za dlouhou a neochvějnou podporu, kterou Její veličenstvo zahrnovalo Národní divadlo již od roku 1974, a dodal, že se již nemůže dočkat blízké spolupráce s oblíbenou vévodkyní.

„Vím, že sdílí i naše hluboké přesvědčení, že divadlo má sílu spojovat lidi ze všech komunit a společenských vrstev.“ Zároveň prý doufá, že je její patronát příslibem amerických mecenášů umění.

Společnost Smart Works, centrum na pomoc nezaměstnaným ženám, v Meghan vidí spojence na poli feminismu. Mayhew zase pracuje na zlepšení životů psů, koček i lidí v komunitě a snaží se řešit týrání a zanedbávání zvířat. Meghan se přece nikdy netajila svou láskou ke zvířatům, dlouhodobě bojovala za jejich práva, a je rovněž vegetariánkou. Kvůli svému přesvědčení dokonce odjela z panství Sandringham, když se v něm na Vánoce konal pravidelný hon koroptví a bažantů. Tento patronát je proto pro ni tedy jako dělaný!

VIDEO: Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryla rukama!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video! Reuters

Fotogalerie
84 fotografií