Wiliame, kdy jste požádal Kate o ruku?

William: "Stalo se tak před třemi týdny v africké Keni, kde jsme spolu trávili dovolenou. Už dlouho jsme mluvili o manželství a prsten jsem s sebou vozil pro všechny příležitosti úplně všude, takže si myslím, že to pro Kate nebylo zas tak veliké překvapení."

Kate: "Pro mě to tedy rozhodně překvapení bylo. I když velice romantické a nádherné. Musela jsem mu říci ano."

William: "Všichni říkají, jak je žádost o ruku hrozná věc, ale já to tak vůbec necítil. Byl jsem jako ve snu, když mi Kate řekla ano. Dal jsem jí zásnubní prsten své matky, i proto to pro mě tolik znamenalo."

Video
Video se připravuje ...

princ William a Kate Middletonová /Youtube/

Jak jste se vy dva vlastně seznámili?

William: "To už je pěkně dlouho, ale určitě to bylo na univerzitě St. Andrews. Tam se z nás stali dobří přátelé a trávili jsme spolu pořád víc a víc času než s ostatními. Máme stejný smysl pro humor. To je určitě jedna z věcí, která nás sblížila."

Kate, pamatujete si první moment, když jste se poprvé setkali?

Kate: "Ano. Myslím že jsem zrudla a snažila jsem se rychle někam zmizet. Byla jsem v tu dobu dost stydlivá."

Prý na škole kolovaly historky, že jste měla na pokoji vyvěšený plakát s Willamem, je to pravda?

William: "Tam rozhodně nebyl jen jeden plakát. Měla jich tam asi dvacet." (smích)

Kate: "William by si to asi moc přál, ale bohužel vás oba musím zklamat. Na zdi jsem měla pověšený plakát s chlápkem z reklamy na Levis."

V roce 2007 jste se na nějakou dobu rozešli. Proč?

William: "Ano, museli jsme si jeden od druhého dát na chvilku pauzu. Byli jsme oba velmi mladí. Během našeho studia na vysoké škole jsme chtěli každý najít sám sebe jako takového. V tu dobu jsme každý byl jiný a každý jsme chtěl najít vlastní cestu. Ale nakonec ty tolik odlišné cesty se zase sloučily dohromady a jsem za to rád."

Kate: "Já jsem v tu dobu byla z našeho rozchodu hodně nešťastná, ale ve výsledku mě to dost posílilo. Během té doby, co jste sami zjistíte, jak moc vám ten člověk chybí, ale zároveň mu i odpustíte a stanete se tak silnějším. Sice jsem si to v tu dobu nemyslela, ale teď vím, že nás ta pauza hodně posílila."

Williame, požádal jste Katina otce o její ruku?

William: " Měl jsem docela nahnáno jít se otce ptát, co když by mi skutečně řekl ne? Tak mě napadla jedna šalamounská věc. Když se zeptám Kate první, pak už přece otec nemůže doopravdy říct ne. Tak jsem to tak provedl." (smích)

Kate: "To já jsem zase měla z otce Williama strach. Opak byl ale pravdou. Byl ke mě neuvěřitelně přátelský a vstřícný. Seznámení mi skutečně ulehčil."

Zesnulá princezna Diana (+36), Williamova matka, byla neuvěřitelnou ikonou celé Británie. Je to pro Kate zastrašující?

Kate: "Samozřejmě bych byla ráda, kdybych se s ní mohla setkat. Ona byla neuvěřitelně inspirativní ženou, ke které budu vždy vzhlížet. Ale musím jít dopředu a i když mám vedle sebe Willa a rodinu, strach z toho určitě trochu mám. To nebudu zastírat."

William: " Na Kate není vyvíjen žádný tlak, souhlasím s tím, co Kate řekla, že  má svou vlastní budoucnost. Nikdo se tady nesnaží být stejný jako moje matka. To, co ona za svůj celý život udělala, bylo fantastický. Celé je to o tom, že Kate má svou vlastní budoucnost a svůj vlastní osud a mojí matku mi přeci nemůže nahradit."