Nikdy nekončící příběh ankety Český slavík přichází s již jednapadesátou epizodou, která se tentokrát neodehrává na scéně pražské Státní opery, ale v Hudebním divadle Karlín. Možná to bude jediná změna, anebo taky ne. Každopádně nejde jen o dosud nudně neměnné gusto hlasující veřejnosti, ale i o módní slupku gala večera. O tuzemský, zcela specifický mišmaš opulence s ignorací dress code.

Kolik osobností showbyznysu, včetně těch, jichž se anketa týká, se jako loni letos omluví? Kolik tváří progresivní hudební současnosti se opět nedostaví? Zčeří výsledky letošní ankety stojaté vody rybníčku české pop music? Jisté je, že ničím pozoruhodná Lucie Vondráčková je s bizarní setrvačností opět na Slavíka nominovaná, zatímco Aneta Langerová se do úzkého výběru nedostala. Kontroverzní, krajně pravicový zpěvák Tomáš Ortel naopak figuruje v úzkém výběru dvou kategorií… Proto je dobré si připomenout, že Český slavík představuje anketu popularity, nikoli lakmusový papírek kvality.

Fashion show populárních person popu, přehlídka kreací na pódiu i v publiku rozhodně k Českému slavíku patří, i když jej diktuje vox populi. Atraktivní podívaná je vždy lidem žádaná. Potvrzuje či vyvrací úroveň podniku. Kdo tedy etiketou daný dress code minul? Kdo si spletl kreativitu s cirkusem? Kdo šlápnul vedle a kdo to dal? První snímky z Hudebního divadla Karlín napovídají, že tento gala večer může kýženou show být. Nebo se mýlím? Možné to je. Ale Lucie Vondráčková byla v bílém kostýmu vkusnější než kdy jindy a opět zlaté slavici Lucii Bílé to v černé krajce a transparentním šifonu moc slušelo. 

Fotogalerie: Předávání cen Český slavík 2016
118 fotografií

Lucie Borhyová a Rey Koranteng - Rudé rozpaky

Jak Lucie či Ray zpívají, těžko říci. Ale Českého slavíka živě přenášela TV Nova a oni jako její hvězdné stálice na něm museli být. Ray odbyl dress code černým, rudým kapesníčkem oživeným oblekem a rozhalenou bílou košilí. Lepá Lucie zvolila toaletu z hrubé rumělkové krajky s vysokým rozparkem, hlubokým, vnady vystavujícím dekoltem, která ničím pozoruhodná nebyla. Ale pod rozkrok sahající, body připomínající podšívka v barvě šampaňského upoutala a pomyslné hvězdy z celkového dojmu srazila. 

Lucie Borhyová a Rey Koranteng
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Anna K. a Marek Hrstka - Malá Sicílie

Lyrická rockerka se do úzké nominace na cenu Český slavík letos dostala a můžeme jen licitovat, nakolik k tomu napomohlo její účinkování ve StarDance. Do karlínského divadla ji v bezchybném smokingu doprovodil mladý tanečník ze zmíněné soutěže. A ona v černé ke krku uzavřené, opulentně zdobené, přesto elegantně působící šifonové róbě vypadala úchvatně. Krátké paleto spolu s ostatními doplňky ladilo. Jinými slovy: Anna K. překvapivě vyměnila oblíbené kalhoty za róbu a sklidila plný počet hvězd.

Anna K. a Marek Hrstka
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Ewa Farna - Ňadra fungují

Je jí třiadvacet, v pop music se pohybuje deset let, vox populi jí přiřknul bronzového Slavíka a ona jej převzala ve vínovém smokingu s akcenty černých lemů, šálového límce a lampasů. Ewa v hluboké fazóně saka odvážně ukázala pevná krásná ňadra, přidala efektní účes z dlouhých dredů, nohy prodloužila vysokými jehlovými podpatky, ale i tak je volba kyprá stehna obepínajících kalhot k diskuzi. Sošně hranatá ramena saka udělají efekt, jenž při pohybu rukou bohužel ztrácí na síle.

Ewa Farna
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Iva Pazderková - Glamour provokace

Jednoho z plejády Českých slavíků v daných kategoriích vyhlašovala i hvězda stand-up show, která se připomněla ve sledovaném pořadu hvězd Tvoje tvář má známý hlas. A také se z blondýny nedávno stala zrzkou a potřebu jinakosti na gala večeru uspokojila velkoryse zvonovou, k zemi spadající sukní s vysokým pasem v kombinaci s trikem zdobeným potiskem holky s rezavou hřívou a nápisem s kontroverzním anglickým slůvkem bitch. Iva to ve svém stylu dala, stručně řečeno.

Iva Pazderková
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Adam Mišík a Diana Kratochvílová - Oni ví

Naděje českého popu Adam Mišík, který se do povědomí masové veřejnosti především zapsal TV show Tvoje tvář má známý hlas, si přišel Českého slavíka užít s přítelkyní Dianou. Ona měla půvabné, černou krajku a taftem v barvě šampusu kombinované koktejlky připomínající začátek šedesátých let. On do černého formálního obleku zvolil neformální košili s jemným vzorem a na nohy obul variaci bot zvaných koně. Adam s Dianou nezklamali, dávají víru, že buranům hrana odzvoní.

Adam Mišík a Diana Kratochvílová
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Marta Jandová - Na půl cesty

Rockerka s úžasným hlasem, odzbrojujícím úsměvem, empatická ženská, která okouzlila český národ ve vzpomínané TV show Tvoje tvář má známý hlas, v módě někdy tápe. A na gala večer Českého slavíka, na nějž byla v kategorii zpěvaček nominovaná, oblékla široké kalhoty a na holé tělo zapnutou oblekovou vestu. Vkusu se rozhodně nezpronevěřila, kudrny si mohla odpustit a na ovace to nebylo. Ale k průšvihu měla nedotažená kreace rovněž daleko. Síla Marty je jinde. Asi tak.

Marta Jandová
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Táňa Gregor Kuchařová - Nuda v černé

Jednu z cen předávala i ambiciózní, titulem Miss World obdařená žena, která svou misi královny krásy završila sňatkem s hercem, komponistou, muzikantem Ondřejem Brzobohatým, jenž si příjmení změnil na Gregor. Táňa zvolila křivky těla odepisující róbu s kaskádou plihnoucích, tenkým páskem přetnutých kanýrů, již oživila růžovou kabelkou a přidala nenápadné luxusní šperky klenotnictví Roberto Coin.

ČESKÝ SLAVÍK 2016 - ONLINE PŘENOS>>>

Táňa Gregor Kuchařová
Autor: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan

Fotogalerie
8 fotografií