Ve stylingu od Libky Safr přebírala Lucka Vondráčková i platinovou desku na čtvrtečním křtu časopisu OK! Model není z Navy kolekce Safr, ale od návrhářky jménem Petia Krčeková. Je střízlivý, vkusný, ale styling Safr (retro střevíčky a zejména laciná čelenka) z něj činí záležitost provinčního outfitu, který tón minimalismu nevkusně popírá.
Autor: hermina.cz, Robert Smělý

Cenami popularity ověnčená a univerzitním vzděláním vybavená Lucka Vondráčková nikdy inspirativním vzorem v módě nebyla. Její styl byl vždycky dost rozpolcený. Jakoby se stále hledala a nevěděla, zda má být ležérní intelektuálkou, nebo tančící sexy hvězdou z MTV.

Když se nedávno u nás Lucka znovu objevila na gala večeru TýTý, zdálo se, že jí pobyt s manželem, hokejistou Plekancem, v Kanadě prospěl. Módní vkus vytříbil. V rudé toaletě vypadala skvěle, stylově čistý outfit doprovázely patřičné doplňky... Bohužel fakt, že se propůjčila propagaci výtvorů Libky Safr, její nabytý kredit opět zpochybnil. Ten, kdo má elementární vkus a je alespoň trochu módně příčetný by totiž na takovou spolupráci nikdy nekývl. Svou osobnost kampani nepropůjčil.

Neumětelství s dobrou adresou

S Libkou Safr se Vondráčková potkala už loni při focení pro internetový portál Fashionstars TV, který ambiciózní kloboučnice založila. A podle vyjádření obou žen zřejmě šlo o osudové setkání. „Byla jsem se spolupráce s Libkou Safr nadšená, a proto jsem se v ní rozhodla pokračovat dál. Nafocení kampaně pro mě bylo ideální příležitostí,“ řekla Vondráčková deníku Blesk, který část jejích fotek v kreacích Safr otiskl.

Snímky, na nichž se zpěvačka prezentuje coby modelka, mají úroveň zásilkového katalogu. To samé platí pro laciné a totálně nenápadité hadříky z kolekce Navy, které Safr doplnila infantilními čelenkami a extravagantními klobouky patřícími do fundusu operetky, či na hlavu zchudlé aristokratky při dostizích v Ascotu. A tento děs dotahuje styling hodný těžkého schizofrenika. Jediným plusem celé šílenosti je zpěvačka, která roli modelky výrazově zvládla na úrovni profesionálky.

Libka Safr říká, že se u své kolekce Navy inspirovala světem námořníků a má být poctou legendární Coco Chanel, díky které se prý stala kloboučnicí. A je určená jedinečným ženám s potřebou zaujmout. Na ulici, večírku i na pláži. Tohle vyjádření sice působí velkolepě, ale skutečnost je pravým opakem. Žádny hry s mariňáckými pruhy se nekonají. Pokrývky a jiné ozdoby hlavy v kombinaci s nimi působí úchylně.Perly, jež zřejmě mají připomenout Coco Chanel, jsou dalším úletem, jenž půvab ani popularita Vondráčkové neumenšují.

A průšvih nezachrání ani fakt, že si ambiciózní Safr spolu s kolegyní Petrou Pilařovou otevřela ateliér na prestižní Pařížské třídě v Praze vnímané jako pupek luxusu. Safr jej nazývá showroomem a nabízí v něm návrhářské poradenství. Pokud by někdo měl touhu do něj zajít, mezi obchody na ikonické třídě jej nenajde. Skrývá se v patře jednoho z domů, kde má prodejnu Hugo Boss. Konzultaci doporučuji jen na vlastní nebezpečí - pokud nechcete skončit jako stále tápající a nepoučitelná Lucka Vondráčková symbolizující to, čemu se říká provinční líbivost.

Fotogalerie
6 fotografií