Na party se sešlo na tři sta gratulantů. Veřejnosti léta známé tváře tuzemského showbyznysu samozřejmě nechyběly. Povinšovat s manželkami přišli kolegové z branže, muzikanti Karel Vágner a Felix Slováček. Felixovi se košile na břichu nebezpečně pnula a jeho Dáda v džínách a kolotočově nápadné, výrazným štepem zdobené bundě měla k eleganci daleko.

Kožak ze Žižkova a elegán z Bertramky

S chotí se objevil i režisér Jiří Adamec. Skořápková barva jeho obleku byla nepřehlédnutelná a jeho obličej nešťastně činila šedavým. A nešťastný byl i hrubý zip na koktejlkách režisérovy drahé polovičky Jany, který se špičatými lodičkami neladil.

Jedinečným módním úkazem se rozhodně stal milovník posilovny bavič Jiří Krampol, který si zřejmě v nějakém módním magazínu přečetl, že kůže je nyní super trend. A tak se do ní pro jistotu oblékl od hlavy až po paty. Zvolil
démonickou černou (včetně košile s lebkami), na kalhoty přidal zipy, nohavice ohrnul... Výsledkem byl model pro kovboje z žižkovského nonstopu.

Protipólem baviče byl životní Janečkův přítel, nejpopulárnější český tenor Karel Gott, který stejně jako Krampol přišel do Hotelu Kampa sám. Kalhoty z lehounké vlny, růžovou linkou kárované sako, jedinečně vzorovaná hedvábná kravata... Model tradičního džentlmena hodný věku i kreditu zpěváka.

Fotogalerie
9 fotografií

Dámy v černém

Ozdobou narozeninové party v malostranském Kampa hotelu byly i herečky Jiřina Bohdalová či Kateřina Brožová, která si dala na exteriéru plavovlasé lady záležet. Skvěle vypadala i v černé vyladěná Hanka Zagorová, která se Štefanem Margitou přiletěla z jejich sídla ve slunné Malaze.

Sběratel umění František Janeček, který čím dál víc času tráví v americkém Miami či Dominikánské republice, slavil po boku družky Terezy Mátlové. O dvaatřicet let mladší Tereza, která dala přednost zajištěnému muži před nejistou kariérou zpěvačky, zvolila maximálně střízlivý, rovněž černý outfit: jednoduchou sukni ke kolenům a svetřík s hlubokým výstřihem, jež dávaly prostor krásnému setu klenotů. Náušnicím a mimořádnému náhrdelníku.

Historický výkvět ČSSD a dovádivý Sámer

Na narozeninách kultivovaného milovníka umění a předlistopadového výrobce socialisticky optimistických odrhovaček nechyběly ani bývalé politické hvězdy sociální demokracie. Svého času premiér ČR, šikovnými transakcemi celoživotně zaopatřený Standa Gross a jeho stranický kolega Jiří Paroubek - rovněž expremiér této země rezignující po posledních volbách na místo řadového poslance.

Tito pánové se sice dvakrát nemusejí, nicméně jisté věci mají společné. A nejsou to jen dobré vztahy s JUDr. Janečkem. Podobnost by se našla i u jejich parády chtivých, po módním kreditu toužících plavovlasých žen. A shodná je i ješitnost pánů; jejich potřeba být playboyem, jehož eleganci nikdo nezpochybňuje.

Bohužel Jiří Paroubek v šedomodrém obleku s příliš otevřenou fazónou a porost hrudi naznačující rozhalenou košili, připomínal soudruha šedesátých let. Standa Gross dal zas v monolitu černé nešikovně vyniknout bílým perleťovým knoflíkům u košile, jež o pozornost soupeřily se sponou u pásku.

V duelu manželek to na narozeninové party prohrála Šárka Grossová, která nepochopila, že dlouhé sestříhané vlasy jejímu tvrdému obličeji nesvědčí a v celkové image nahrávají dojmu nesmělé kopie ordinérní návrhářky Donatelly Versace. Tyrkysový plášť byl na pouzdrové šaty z efektního materiálu příliš a oproti této kreaci byly hedvábné, pudrově růžové šaty Petry Paroubkové decentně elegantním počinem.

O to víc pikantněji na večírku působil v módě rozverný zpěvák Sámer Issa, svým mládím potěšitelně snižující věkový průměr hostů oslavy. Kalhoty sice byly o něco nižší, než je trendy, útlé sako příliš nepadlo, ale košile zasloužila chválu, tenisky rovněž a klobouk dodával šmrnc. Takže v podstatě velká pohoda, o kterou se doufám nebude pan Gross nikdy pokoušet.