Volby, které v pátek vypuknou, jistě budou pro Petru Paroubkovou výjimečnou příležitostí k exhibici. A lehké to rozhodně mít nebude. Na jedné straně žena milující luxus, módu, glamour pel a proti ní manželka politika, který tu je pro sociálně slabší vrstvy obyvatelstva.

Petra Paroubková každopádně není bytost, která tiše stojí svému choti po boku. Tato mladá dáma naopak aktivně sdílí jeho kariéru, pere se za něj a je připravena přebírat anticeny, které mu odpůrci recesisté udělí. Problém je, že ji nikdo coby souměřitelnou nebere. Je a zůstane druhou manželkou leadera ČSSD. Parádním křovím mocného populisty, který si mladou, štíhlou a dlouhonohou blondýnou dokázal, jak moc je neodolatelný. Ostatně nebyl první ani poslední.

Začátek byl slibný

Když se Petra jako oficiální milenka Paroubka na scéně objevila, způsobila malé pozdvižení na vsi. Mladá, hubená, patřičně vnadná bloncka vystřídala obézní padesátnici Zuzanu, která i na vysoce oficiální akce nosila silné černé punčochy v botách bez podpatku.

Vedle Paroubka najednou stále žena s plným dekoltem a vosím pasem. Šatičky s výstřihy, krajky, kostýmky, glamour svršky. Nebylo těžké mezi ženami vlivných sociálních demokratů včetně poslankyň strany vyniknout. Petra navíc kultivovala i svého miláčka Jirku. Oblékla jej do kašmírových pastelových pulovrů, luxusních obleků z lehounké vlny a dbala, aby si sako ve stoje zapínal...

Petra Paroulková je živou vodou pro leadra ČCSD a módní inspirací pro stranu, chtělo by se říci. Zpočátku rozhodně. Tahle dáma od začátku nepodceňovala služby stylistů a vizážistů. Na rozdíl od řady politiků vždy věděla, jak je vzhled důležitý. Zejména, když je ve službách sexy mozku. To je teprve paráda!

Fotogalerie
2 fotografie

Zlom jménem Dior

Kdekdo si jistě pamatuje pikantní šum, který nastal v souvislosti se křtinami dcerky Margarity, které se za asistence pozvaných médií uskutečnily v kostele. Otec Jiří Paroubek zde sehrál druhořadou roli. Hlavní hvězdou byla luxusně oděná elegantní matka - celá v bílém jako neméně draze oblečené miminko s botičkami, na nichž nešlo křiklavý, stříbrně vyšitou značku Dior přehlédnout.

Komentáře v novinách a ohlas veřejnosti na sebe nedaly dlouho čekat. Káže vodu a pije víno, dalo by se mínění většiny zobecnit. Petra se z těchto námitek zhroutila a na blogu ukřivděně vzkázala, že příště svou maličkou zabalí do hadru...

Paroubkové se zastala i matka z ODS, Lucie Talmanová. Měla pravdu, když tvrdila, že Petra a Jiří si na takový nadstandard vydělají. Všichni vědí, kolik berou, tak proč ta falešná solidarita s chudými? Jenže tak jednoduché to ideově není. Petra každopádně změnila šatník, ubrala na onom galmour pelu i hloubce dekoltu. Ponechala si takové maličkosti jako jsou kabelky (mimochodem ty stojí o desítky tisíc více než propírané Dior botičky pro mimi).

Pokud možno nenápadná a decentní. Jít s davem, jenž Jirkovi bude v naději házet hlasy do uren...

V pasti

Petra se snaží, ale nejde jí to. Bývalá role dámičky, která občas nedostatek názoru či vkusu vykryje luxusní značkou, jí slušela. V té byla věrohodná. Na rozdíl od současné. Z Petry totiž nikdy nebude ležérně elegantní, bohémsky rozevlátá žena ani tzv. modrá soudružská punčocha. Na takovou image může jen doplatit. Nešikovný outfit, v němž svého Jirku doprovodila na duel s Nečasem, je důkazem.

To, co dokázala Petra Paroubková na sobě skombinovat je neuvěřitelné. Takový zmatek se hned tak nevidí. Značkové, vysoce decentní triko z jemného úpletu doplněné džínovou sukní byl dobrý počin včetně stylové sportovně elegantní torny Longchamp. Jenže pak se probudila ta pravá Petra, která nesmyslně přidala síťované punčošky, visací bižuterní náušnice a babské botky s nemožnou ozdobou.

A k tomu naprosto nevhodný večerně zářivý make-up, který končil na hraně čelisti a ani náznakem nepokračoval do ztracena na krk, jak by měl. Tak tomu říkám průšvih. Tak to vypadá, když se člověk snaží pro takzvané dobro stranické věci popřít svou náturu. Vskutku tristní počin. Podstatě Petry, podle mého názoru odpovídají jen ty nahnědlé síťované punčochy, zdobené botky a cingrlátka v uších. A to ve vší úctě k ženě, která čte Dostojevského s Čechovem v originále.