Eva Herzigová sice už v šestnácti odešla do světa (konkrétně do Paříže) dělat kariéru, ale slávy dosáhla v jiné branži než je herectví. Stala se uznávanou top modelkou, tváří řady prestižních, planetu zasahujících kampaní. Sen uspět ve filmu ale nevzdala.

Dnes je Herzigová matkou téměř tříletého syna. Koketuje s prací módní návrhářky (pro populární francouzskou značku 1-2-3 Paris vytvořila limitovanou edici) a ve světě modelingu je stále žádaná. Nabídky neodmítá, nicméně čím dál víc se stává symbolem světoběžnické společenské smetánky. Doby tvrdě pracující modelky má šťastně za sebou.

Fotogalerie
4 fotografie

Eva k Zlaté palmě patří

Herzigová je na filmovém festivalu v Cannes jako doma. Nechybí zde žádný rok. A řekla bych, že právem. Ať už jako příslušnice společenské high society, či jako topmodelka nebo filmová hvězdička.

Herzigová se zřejmě druhou Sharon Stone či Kim Basinger nikdy nestane. Nejspíš zůstane jednou z řady topmodelek, které touží prosadit se před kamerou. I když na rozdíl od většiny jiných nezůstává v případě Herzigové u pouhého snu. Ve svém debutu Strážní andělé (1995) si zahrála s Gepardem Depardieu a ve snímku Modigliani ztvárnila Picassovu manželku Olgu. A přišly i jiné roličky...

To, co Evě schází na herecké prestiži, v Cannes vyrovná šatičkami. Půvabem a sex-appealem, které jsou jí dané do vínku. A nezmizí, ani když její tvář někdy vypadá vyžile a média spekulují o zhýralém stylu života včetně anorexie.