Akce v Cannes rozhodně patří k top společenským podnikům francouzské Riviéry. Je svátkem filmařů, prověrkou jejich tvorby, ale také velkou výzvou pro návrháře, slavné módní domy. Tady mají šanci promovat své šaty na hvězdách pózujících na červeném běhounu.

Kdejaký novinář společenského magazínu se celebrity zeptá na značku její kreace. A ona mu ji ráda prozradí. Zkrátka oplátka za půjčku atraktivního modelu. Všichni jsou spokojeni. Včetně zvědavé veřejnosti. Nikdo netratí.

Módní přehlídka festivalu potrvá do třiadvacátého května. A zdaleka se nebude odehrávat jen v rámci slavnostních premiér, hvězdného zahájení či grand finále ověnčeném cenami Zlaté palmy. Na programu je řada oslnivých party, doprovodných podniků.

V Cannes se na zahájení objevil australský filmový pár Russel Crowe a Cate Blanchett – hlavní aktéři zahajovacího, byť nesoutěžního snímku Robin Hood. Nechyběly oslnivé herečky jako sexy Salma Hayek či elegantní Helen Mirren.

Ohlášen je i příjezd es jménem Johny Depp (protagonista snímku Alenka v říši divů), Michael Douglas, Antonio Banderas. Včetně režiséra Woody Allena. Do Cannes by měl přicestovat i fešák Brad Pitt. Zda dorazí s Angelinou Jolie, je zatím ve hvězdách.

Podivín Woody Alen bude zřejmě střídat smokink s tvídovými saky hodnými universitního profesora z Yale. Douglas dostojí image střízlivého džentlmena a Johny Depp oblékne nějaký švihácký retro modýlek.

Slavné divy až tak anoncované nejsou. Nechme se překvapit. Každopádně nebudou chybět krásky z modelingu, které jsou na takovém podniku žádané. Například Eva Herzigová, jež si mejdánky v Cannes ujít nenechá. Nebo podnikatelka Ivanka Trump – možná hvězda nějakého charitativního milionářského podniku.

Fotogalerie
6 fotografií

Helen Mirren s doprovodem

Helen Mirren s doprovodem. Šaty Oscarem oceněné britské herečky jsou krásné a decentní. Nikoli nudné. Asymetrický dekolt doplněný prolamovaným ramínkem. Náušnice vyladěné s ozdobou rukávů. Bohužel partner čtyřiašedesátileté Mirren má k dokonalosti daleko – nutně potřebuje přezout boty. Ke smokingu jsou nemožné, totálně ostudné.
Autor: EPA

Šaty Oscarem oceněné britské herečky jsou krásné a decentní. Nikoli nudné. Asymetrický dekolt doplněný prolamovaným ramínkem. Náušnice vyladěné s ozdobou rukávů. Bohužel partner čtyřiašedesátileté Mirren má k dokonalosti daleko – nutně potřebuje přezout boty. Ke smokingu jsou nemožné, totálně ostudné.

Russel Crowe s manželkou

Russel Crowe s manželkou. Kde jsou ty doby, kdy byl Crowe nabušeným idolem žen. Jeho rysy ztrácí pevnost, sexy pohled skrývá za slunečními brýlemi. Není to sice trapas, ale veřejnost chce své hvězdě vidět do očí. Hlavní protagonista Robina Hooda působil jak strejc. Jeho křehká choť je totálně nevýrazná, i když róbě nelze nic vytknout.
Autor: EPA

Kde jsou ty doby, kdy byl Crowe nabušeným idolem žen. Jeho rysy ztrácí pevnost, sexy pohled skrývá za slunečními brýlemi. Není to sice trapas, ale veřejnost chce své hvězdě vidět do očí. Hlavní protagonista Robina Hooda působil jak strejc. Jeho křehká choť je totálně nevýrazná, i když róbě nelze nic vytknout.

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale. Šestatřicetiletá britská herečka, kterou prestižní pánský časopis Esquire letos vyhlásil nejkrásnější ženou světa, vsadila na něhu v podobě bílé toalety z nadýchaného tylu. Skleněnými korálky vyšívaný, šerpami průsvitné látky sešněrovaný živůtek a nadýchaná sukně z kaskády volánů. Tohle se povedlo.
Autor: EPA

Šestatřicetiletá britská herečka, kterou prestižní pánský časopis Esquire letos vyhlásil nejkrásnější ženou světa, vsadila na něhu v podobě bílé toalety z nadýchaného tylu. Skleněnými korálky vyšívaný, šerpami průsvitné látky sešněrovaný živůtek a nadýchaná sukně z kaskády volánů. Tohle se povedlo.

Salma Hayek

Salma Hayek. Esence ženskosti ve sto padesát sedm centimetrů vysoké figuře. Nemá smysl vypočítávat její slavné role, ale postava Fridy ve stejnojmenném snímku byla pro Salmu osudná. Bordó taftová róba exotickému typu barvou i střihem svědčí. Ozdoba spojující průstřih v dekoltu by pro efekt stačila. Ta v pase je navíc. A kabelka neměla být černá. Co takhle rumělkově červená?
Autor: EPA

Esence ženskosti ve sto padesát sedm centimetrů vysoké figuře. Nemá smysl vypočítávat její slavné role, ale postava Fridy ve stejnojmenném snímku byla pro Salmu osudná. Bordó taftová róba exotickému typu barvou i střihem svědčí. Ozdoba spojující průstřih v dekoltu by pro efekt stačila. Ta v pase je navíc. A kabelka neměla být černá. Co takhle rumělkově červená?

Eva Longoria

Eva Longoria. Jedna z hlavních postav populárního TV seriálu Zoufalé manželky vypadá skvěle. Její příchod neměl chybu – tak nějak by měla hvězda vypadat. Velká, oslnivě bílá toaleta s nadýchanou monstrózní vlečkou. Náušnice s jemně růžovými kameny, monumentální prsten a vykládané psaníčko. Nic není křiklavé. Zkrátka do detailu promyšlená pompa s doprovodem noblesy.
Autor: EPA

Jedna z hlavních postav populárního TV seriálu Zoufalé manželky vypadá skvěle. Její příchod neměl chybu – tak nějak by měla hvězda vypadat. Velká, oslnivě bílá toaleta s nadýchanou monstrózní vlečkou. Náušnice s jemně růžovými kameny, monumentální prsten a vykládané psaníčko. Nic není křiklavé. Zkrátka do detailu promyšlená pompa s doprovodem noblesy.

Cate Blanchett

Cate Blanchett. Jednačtyřicetiletá matka tří dětí, držitelka Oscara za roli Katharine Hepburn v Letci. Typ chladné australské krásky (Talentovaný pan Ripley, Pán prstenů, Královna Alžběta), která do Cannes přijela s kolegou Crowem promovat Robina Hooda. Vrstvená toaleta její přísný půvab jen umocňuje. Studené barvy bílé a valérů šedé. Kontrast tylové spodničky a stroze střižených šatů s dramatickým potiskem. Opět povedená kreace.
Autor: EPA

Jednačtyřicetiletá matka tří dětí, držitelka Oscara za roli Katharine Hepburn v Letci. Typ chladné australské krásky (Talentovaný pan Ripley, Pán prstenů, Královna Alžběta), která do Cannes přijela s kolegou Crowem promovat Robina Hooda. Vrstvená toaleta její přísný půvab jen umocňuje. Studené barvy bílé a valérů šedé. Kontrast tylové spodničky a stroze střižených šatů s dramatickým potiskem. Opět povedená kreace.