Jennifer Lopez, šťastná matka malých dvojčat tvrdí, že jí děti změnily priority, pohled na svět. Už prý není rozmazlená a sebestředná, jako možná kdysi bývala. Díky mateřství je pokornější, přestala mít hvězdné manýry...

Čtyřicátnice Lopez, která na svůj věk rozhodně nevypadá, zkrátka lidsky zraje a rodina ji velmi prospívá. Tohle psychické naladění možná hraje roli i v podvědomé tendenci potvrdit tento status oblečením. Šaty hodnými lady. Bohužel minimalistický model beztvarého vrapovaného pláště, v němž se Jennifer objevila na pařížských bulvárech, byl těžkým omylem.

Reklamní tah nebo stylistický průšvih?

Snímky Lopez v nevhodné kreaci se tváří jako paparazzi záběry. Jenže její proměna, poté co nakoupila šatičky ihned se převlékla. To napovídá, že jde spíš o domluvenou promo akci.

Herečka totiž v městě nad Seinou propaguje nový film The Back Up-Plan, jenž u kritiky příliš neuspěl. Média tedy spekulují, zda nechce přitáhnout pozornost sama na sebe.

Faktem je, že se novináři outfitu Lopez a její následné proměny v sexy divu vděčně chytili. Daily Mail její původní, pro ni netradiční model, rozhodně nešetří. Padesátými lety inspirovaný převlečník přirovnává k ochrannému kadeřnickému hábitu a poukazuje na ploché, u Jennifer nezvyklé botky umocňující asexuálnost kreace.

Naopak mini šaty a jehlové kozačky nad kolena, v nichž později vyšla ze salonu Rubochon, vynáší do nebes. Alelujá, sexy dračice je znovu na světě...

Fotogalerie
3 fotografie

Poučení (nejen) pro Jennifer

Nic proti přirovnání v Daily Mailu - Lopez jako stará výstřední lady, Lopez coby uklízečka, bláznivá ženská, co si plete hadr od kadeřníka s kabátem... Jenže u téhle kritiky chybí dovětek. Problém totiž není v plášti ani balerínách. Problém je ve volbě Jennifer.

Vrapovaný, ultra střízlivý kabát je super. Ploché boty včetně kabelky a hladkého účesu k němu výborně ladí. Vše je, jak má být. Bohužel pouze teoreticky. Lepé figuře Lopez rovný či soudkovitý střih nesvědčí. Tělo v opěvované linii kytary potřebuje zdůraznit pas, upozornit na oblinu mocného pozadí. Nikoli je v objemné siluetě skrýt.

Takže, nepleťme si pojmy. Jennifer, která se snažila prosadit i coby návrhářka, má pro čistotu stylu cit. Jen někdy nedokáže sama sebe posoudit. Což je dost častá potíž těch, kteří módě rozumí, ale ve svých tufitech leckdy selhávají.

Nepochybuji o tom, že kritizovaný outfit, v němž Lopez vyšla na nákupy, by nesmírně slušel třtině jakou je múza fenomenálního režiséra Tarantina, herečka Uma Thurman. Nebo Cameron Diaz či Gwyneth Paltrow. Nikoli samici krev a mlíko jakou je Lopez. Což by si měly uvědomit všechny ženy, které mají stejně disponovanou postavu.

Otázkou je, zda podhrnutý soudek minišatů a nohy prodloužené jehlovými podpatky jsou pro Lopez správným outfitem. Myslím si, že ne. Už proto, jak je tahle alternativa uniformní, bezbřeze masová. Jennifer má navíc. A hlavně – móda dává na vybranou. To platí pro všechny.