Tině bude v listopadu sedmdesát, Ivana oslavila začátkem roku šedesát let. Tině dopomohl k hvězdné slávě Ike Turner, Ivaně otevřel velký svět Donald Trump. Obě si prošly manželským peklem, poznaly mužskou despotickou převahu.

Ivana vysoudila při rozvodu s Donaldem velké prachy, které podnikavě rozmnožovala. Tina naopak vleklým rozvodem zchudla – vzdala se kvůli jeho urychlení všech práv na její a Ikeho slavné nahrávky.

Obě ženy se z rozpadu svých rodin dlouho a těžce vzpamatovávaly. Ivana soupeřila s mládím Donaldových milenek plastikami a jemu se chtěla vyrovnat v éře byznysu. Tina osm let třela bídu v klubech, než se znovu ve vší slávě vrátila mezi pěveckou elitu.

Fotogalerie
2 fotografie

Živelná Tina má silný erotický náboj a svět jí od osmdesátých let leží u nohou. I Ivana má jistý (byť nesrovnatelný) okruh příznivců. Pro řadu Čechů je pohádkovou lady, jež ztělesňuje tzv. americký sen. A jiní v ní hlavně obdivují tvrdou obchodnici...

Ivana se tváří, že láska s krásou jsou otázkou peněz, ne osudu. Její touha být nesmrtelnou třicítkou zavání hysterií a ztepilí chlapi, kteří Trump dělají fasádu mládí, by mohli být její synové. Ivana se zkrátka neumí se stárnutím smířit. Řeší ho přemírou plastických úprav, jež z ní pomalu ale jistě dělají vlastní karikaturu.

Tina působí mnohem vyrovnaněji, její suverenita není křečovitá jako v případě Trump. Možná i díky druhému spokojenému manželství (mimochodem s mnohem mladším mužem). Každopádně Turner - na rozdíl od Trump - nakládá s plastikami obezřetně a síla její image obhájí i extravagantní, pro sedmdesátiletou paní teoreticky neúnosné modely. Minisukně, sítě, obepnuté tříčtvrteční kalhoty…

Ivana a Tina mají leccos společného a zároveň představují naprosto odlišné typy žen. Ivana je chladně kalkulující obchodnice, která má nejspíš pocit, že vůle a síla peněz zmůžou vše. Luxusní kožešiny jí ale šarm nezaručí a botoxem napuchlá tvář budí rozpaky. Tina je oproti ní nespoutaný živel. Na sexappealu neztrácí. Tělo pochopitelně už není to, co bylo, ale je pevné, svalnaté. A pohyby Turner stále budí erotické dusno. Její charisma je tak velké, že člověk nepřemýšlí, jaké vlasy má pod divokou parukou a ani nehodnotí únosnost jejích kreací. Tahle zpěvačka s indiánskými předky je totiž přirozená, lze jí uvěřit. Proto vyhrává nad Ivanou, snaživou rodačkou ze Zlína.