Jako nejlepší herec byl na britských filmových cenách vyznamenán Američan Will Smith za ztvárnění otce tenistek Williamsových ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek. Cenu pro nejlepší herečku převzala Britka Joanna Scanlanová za roli vdovy ve snímku Epilog lásky.

Sedmašedesátiletá režisérka Campionová uspěla už v noci na dnešek, když v Los Angeles dostala hlavní cenu Sdružení amerických režisérů (DGA), a bude tak patřit k hlavním favoritům na Oscara za nejlepší režii. Favoritem v oscarové kategorii nejlepší film bude její snímek Síla psa. Celkem je její psychologické drama odehrávající se ve 20. letech minulého století v americké Montaně nominované na 12 oscarových sošek.

Na ceny BAFTA byla Síla psa, v níž si v produkci Netflixu zahráli Benedict Cumberbatch a Kirsten Dunstová, nominována celkem osmkrát. Ještě více - 11 - nominací získal výpravný sci-fi snímek Duna. Žádné z hlavních ocenění si ale nakonec neodnesl.

Cenu za vynikající britský film dostal šestkrát nominovaný černobílý snímek Belfast, který natočil - inspirován vlastním dětstvím v Severním Irsku - Kenneth Branagh. Nejlepší původní scénář mělo podle britské akademie komediální drama Lékořicová pizza, nejlepší scénář podle předlohy pak drama V rytmu srdce. V kategorii neanglický mluvený film uspěl japonský snímek Drive My Car, který je rovněž nominován na Oscara.