„Já jsem tady dnes jako macecha našeho Rudy, což je Davidův syn z prvního manželství,“ vysvětlovala na červeném koberci Martha Issová, co na závěrečný ceremoniál filmového festivalu ve Varech dorazila nejenom ve společnosti svých rodičů, tedy herečky Lenky Termerové (75) a režiséra Morise Issy (78), ale i svého manžela Davida Ondříčka (54). Chyběly tedy pouze jejich společné dcery Františka (11) a Emilka (5) - jedna zůstala v Praze, druhá je na skautském táboře.

Rudolf, jemuž bude brzy dvacet let, se neocitl po boku otce a macechy ve společnosti poprvé - ukončení KVIFF si nenechal ujít ani minulý rok. Od té doby ale o dost povyrostl a zmužněl - a jak na něj Issová prozradila, má za sebou roční studijní pobyt v Anglii, kde se z něj prý stal mladý džentlmen.

Při pohledu na jeho bujnou, plavou kštici se ale mnozí návštěvníci podivovali, jak je možné, že zrovna on je synem Ondříčka, jenž už řadu let nemá vlasy. Horko těžko se pak hledaly nějaké ty společné rysy - přestože ve tváři, pokud se na to soustředíte, si podobní celkem dost jsou. Jenom ty vlasy matou...

Video
Video se připravuje ...

Martha Issová na zakončení MFF KV: Přijela jako macecha! Markéta Reinischová

Vysvětlení je ale prosté. V dětství míval i režisér, jenž stojí za úspěšnými snímky jako jsou komedie Jedna ruka netleská a Samotáři či životopisné drama Zátopek nebo Dukla 61, husté blond kučery! Důkazem toho budiž například seriál Žena za pultem, kde si David, syn věhlasného kameramana Miroslava Ondříčka (†80), zahrál jednu ze svých prvních rolí coby dětský herec. V několika epizodách ztvárnil drzého školáčka - a jak tehdy vypadal, to můžete vidět v naší galerii.

Fotogalerie
93 fotografií