Pokud se vám stane nehoda, jste oživeni a můžete pokračovat dál. Stačí si každé dva dny pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti a můžete pokračovat. Film Bod obnovy je prvním velkým počinem režiséra Roberta Hloze (34) a producenta Jana Kallisty. Přesto se jim podařilo nalákat zvučná jména, jako jsou herci Václav Neužil (43), Karel Dobrý (54) nebo Matěj Hádek (47).

Bod obnovy zaujme pozoruhodným vizuálem města budoucnosti zaplněného futuristickými mrakodrapy, samořiditelnými auty a všudypřítomnými displeji a obrazovkami. Tvůrci kombinují známé historické stavby, jako je Národní divadlo, a bystrému oku neunikne ani známá kontroverzní Chobotnice světově uznávaného architekta Jana Kaplického (†71), která ve skutečnosti ještě nebyla postavena „My jsme film ukazovali Elišce Kaplicky a ona byla nadšená a dovolila nám, že můžeme Chobotnici použít a že jí to přijde jako dobrý nápad,“ vysvětlil

Video
Video se připravuje ...

Matěj Hádek Pavlína Horáková

režisér.

Hlavní roli ztvárnila Andrea Mohylová (35), pro níž byla agentka Em Trochinowská první rolí v celovečerním formátu. Ač si natáčení s týmem Roberta Hloze velmi pochvalovala prozradila nám, co pro ni bylo náročné. „Ono to natáčení bylo specifické v tom, že jsem byla čtyři měsíce po porodu,“ vysvělovala Mohylová, která ve filmu jako kriminalistka musela velmi často běhat a to různými terény. „To běhání pro mě bylo extrémně náročné, protože tělo ještě nebylo připravené, měla jsem na place vždycky u sebe miminko, takže běhání prostě nemusím a po fyzické stránce to bylo extrémně náročné,“ přiznala mladá herečka.

Video
Video se připravuje ...

Robert Hloz Pavlína Horáková

Přípravy na film trvaly devět let a podle slov mladého režiséra je jeho realizace splněným snem malého kluka. O tom, jak se české sci-fi podařilo, se budou moci diváci přesvědčit v kinech od 21.9.

Fotogalerie
48 fotografií