Unikátní kolekci nových Mattoni šatů navrhl ve své dílně návrhář Lukáš Macháček. Pětici šatů z různých odstínů modré a tyrkysové předvedl na mini módní přehlídce v Karlových Varech a modely zůstávají k vidění téměř po celou dobu festivalu. 

"Všechny modely této speciální kolekce ctí zásady udržitelnosti a při svých návrzích jsem vycházel z představy, jak by asi mohly vypadat šaty za 150 let. V této souvislosti jsem se zeptal i AI, jakým směrem se bude móda v budoucnosti ubírat, a její návrhy zkombinoval se svou představou. Přemýšlím o udržitelnosti v širším kontextu, není to jen o recyklovaných materiálech, ale především o nadčasovosti. Pokud vytvoříte krásný kus oblečení, který si můžete vzít opakovaně, případně v různých obměnách, tak si ho díky kvalitě oblékne i vaše vnučka. V takovém případě se bavíme o té nejvyšší laťce udržitelné módy,” vysvětlil ke své tvorbě Macháček. 

Návrhář se se svým týmem zhostil nelehkého úkolu – návrhu nových “vodních” šatů inspirovaných modelem, který v legendárním TV spotu vynesla topmodelka Hana Soukupová. Ty budou bezesporu přitahovat největší pozornost, stejně jako její nositelka. Privilegium je vynést tentokrát připadlo na topmodelku Pavlínu Němcovou, návrhářovu blízkou přítelkyni a múzu. Jediný pánský model z kolekce oblékl umělec a DJ NobodyListen. 

Vodní šaty společnost Mattoni hned na místě věnovala na neziskovou organizaci Klub cystické fibrózy, která je vydraží v online aukci. Výtěžek z prodeje pak využije na své projekty pomoci nemocným. 

Video
Video se připravuje ...

Denisa Dvořáková na UniCredit party: Poprvé s přítelem! Markéta Reinischová

Fotogalerie
23 fotografií