Možná ji uvolnily doušky šampaňského, které si dala před vystoupením, nebo výše šeku, který pro svoji nadaci VIZE 97 přebírala. V každém případě zvolila až příliš veselý tón k tématu, které rozhodně veselé není.

„V covidu se stalo takovým národním zvykem, že ženy bijí muže a muži ženy. Bijí se navzájem, ono je to tak půl na půl!“ pronesla s úsměvem od ucha k uchu a pobaveně dodala: „Kromě toho se do toho občas zapletou děti, takže ty taky dostanou zprava zleva, ale někdy to přesahuje veškerou míru.“ Problémy měla i s výslovností, když chtěla vysvětlit, že za 1,5 milionu korun postaví i azylové domy (v jejím podání „azylomy“), „kam se tyhle nebožáci týraný budou uchylovat,“ doslovně pronesla na jevišti.

S Donutilem na Rajskou

Ihned po prapodivném vystoupení odjela Havlová na přehlídku Beaty Rajské. Překvapivě nevynesla její model, ale zůstala v červeném hábitu se zlatým potiskem a s tmavými brýlemi na očích. Model doplnila zlatými mohutnými šperky, což ještě víc umocnilo orientální vzhled. „To není půjčené, vše je paní Havlové,“ řekla Blesku asistentka bývalé první dámy, která odmítla veškeré žádosti médií o rozhovor. Dagmar se ale jinak bavila skvěle, hodně času trávila ve společnosti Miroslava Donutila (72) a jeho půvabné manželky Zuzany (63).

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová převzala šek na 1,5 milionu pro svou nadaci Vize 97. Peníze budou použity na podporu obětí domácího násilí. Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Fotogalerie
101 fotografií