Organizátoři festivalu Karlovy Vary oznámili, že jedním z hostů 57. ročníku KVIFF bude Ewan McGregor. Držitel Zlatého Glóbu, ceny Emmy, dvou Evropských filmových cen a řady dalších ocenění zde převezme Cenu prezidenta festivalu - a kromě toho představí svůj nový snímek Druhá šance, v němž si zahrál společně se svou dcerou Clarou (27). I ta by měla patřit mezi hosty letošního ročníku filmového festivalu.

McGregora si jistě vybavíte na první dobrou třeba z Trainspottingu, kde si zahrál mladého muže závislého na heroinu, z muzikálu Moulin Rouge!, z hororu Doktor Spánek, natočeného podle úspěšné knihy Stephena Kinga (75), co dějově navazuje na kultovní Osvícení Stanleyho Kubricka (†70), či ze série Hvězdných válek.

Zazářil nejenom ve třech epizodách (Skrytá hrozba, Klony útočí a Pomsta Sithů), ale také se objevil v seriálu Obi-Wan Kenobi, kde si zopakoval hlavní roli legendárního rytíře Jedi. Je to rozhodně dobrá zpráva pro jeho příznivce a lze očekávat, že pro podpis budou k Puppu pospíchat davy fanynek!

Program Ewana McGregora na KVIFF 2023

Datum a čas Místo Akce
1.7. 22:30 Velký sál hotelu Thermal Uvedení filmu Druhá šance

Fotogalerie
51 fotografií