Na zahájení letošního ročníku KVIFF zaujala především spisovatelka Radka Třeštíková. Bohužel se ale nejednalo o úžas nad její elegancí a krásou, ale o kontroverzi jejího outfitu. 

Maličký bílý topík velikosti podprsenky a boková kostičkovaná sukně s rozparkem až ke kalhotkám, se podle mnohých na podobnou událost nehodily. Další lidé zase kritizovali, že variace není ani hezká, stylová či slušivá. 

Kritika Třeštíkové stále leží v žaludku. „Proč tolika lidem tak strašně vadí, když někdo záměrně vybočí z davu? Zkuste se jen zamyslet – bez emocí. Já ty odpovědi dám potom dohromady a nasdílím výsledky, mě samotnou to zajímá,“ vyzvala své fanoušky na instagramu a připojila snímek z Cannes, na kterém je modelka Iris Lawová (21). Dcera herců Judea Lawa (49) a Sadie Frostové (57) zvolila model v podobném duchu – krátký černý korzet do pasu a bokovou černou sukni ke kotníkům. 

Jak spisovatelka řekla, tak také udělala. O několik hodin později se v jejích stories objevily výsledky ankety. Lidé prý nejvíce zmiňovali závist. „Osobně si nemyslím, že je to takto jednoduché, spousta lidí opravdu nikomu nic nezávidí a žije si spokojeně ve své bublině,“ nesouhlasila ale Třeštíková. 

Na druhém místě se objevil nedostatek vlastní odvahy, nízká sebedůvěra a sebevědomí, na třetím zase nesouhlas s porušováním pravidel, případně s neslušností. „Je zajímavé sledovat, že o slušnost lidé bojují i naprosto neslušným způsobem,“ podotkla Třeštíková.

„Některé dráždí pouze nevkus, a pokud se rebeluje vkusně, případně za nějaký vyšší cíl, než jen pro samotné rebelování, jsou s tím v pohodě,“ pokračovala.

Zdaleka nejvíce se ale ztotožnila s poslední teorií. „Strach – s tím souzním asi nejvíc. Strach o to, že přijdeme o jistoty a tradice. Strach z toho, že se rozpadne dav, ve kterém je bezpečno a budeme muset být každý za sebe. Strach vyjít z vlastní komfortní zóny a s tím spojená zášť ke komukoliv, kdo nám ukazuje, že to jde. Strach z toho, že někdo naruší naše vlastní vnímání světa, které považujeme za jediné správné a s tím spojená potřeba potvrdit si toto vnímání i s ostatními, to nás uklidňuje,“ zamyslela se. Tak už na to přišla!

 

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová o trápení s režisérem Krobotem: Trošku jsem trpěla! Pavlína Horáková, Elmer Carvalho

Fotogalerie
104 fotografií