Radka Třeštíková se ve svém volném čase věnuje józe, pravidelně běhá a před několika lety vysadila ze svého jídelníčku cukr. A tak díky tomu má figuru, kterou se jen tak nepyšní ani mladší ročníky. Toho si je patrně vědoma, proto si nejspíš před festivalem řekla: „Když na to mám, proč to neukázat! A tak se také stalo...“

Její model sestávající z bílého topu velikosti podprsenky bez ramínek a dlouhé zeleno-bílé kostkované sukně s rozparkem, doplněný o masivní černý kožený obojek, vzbudil v mnohých ne zrovna pozitivní emoce. I guru Blesku Ina T. nenechala na Radčině outfitu nit suchou a nazvala ho „módní halucinací večera“.

Po vydatné náloži se ale Třeštíková neodmlčela a naopak se rozhodla k celé věci a róbě vyjádřit. „Nedodržela jsem předepsaný dress code a přijímám za to veškerou zodpovědnost. Ve svém životním nastavení “dělám si, co chci” jsem trochu zapomněla na to, že každá jednotlivost, každej jeden dílek je něčím ohraničený. Ano, já jsem tu hranici překročila, navzdory tomu, jak příjemně se cítím, když se občas “urvu” a jak moc jsem přesvědčená o tom, že každej z nás by se čas od času urvat měl, jsem ji překročila. Cítím to. Vnímám to. Budu si to pamatovat. Omlouvám se.“ sype si spisovatelka veřejně popel na hlavu s dodatkem, že by ji mrzelo, kdyby uškodila práci a úsilí jednotlivých návrhářů, kteří stojí za kontroverzním outfitem.

„Lásko. Nádherná jsi ve všem a vhodně se neumíš chovat nikdy. Tak jakýpak omluvy,“ reagovala v komentářích na slova Třeštíkové její kamarádka a zpěvačka Emma Smetana (33), která se na zahájení objevila po Radčině boku v též výrazném outfitu. Na rozdíl od spisovatelky ale nevsadila na odhalenou kůži. Místo toho oblékla flitry posetý zlatý oblek, doplněný slunečními brýlemi, který byl též k nepřehlédnutí.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Šlégrová na zahájení MFFKV 2022 Gabriela Maryšková

Fotogalerie
25 fotografií