Robert Kodym v exkluzivním rozhovoru pro Blesk přiznal, že byl závislý na alkoholu. „Vlastně zhruba v době, kdy přišel covid, mi můj život přinesl obrovský množství stresu z několika stran. A já jsem vůči stresu hypersenzibilní. Zaháněl jsem ho tou nejdebilnější legální drogou neboli alkoholem.“ Proto se rozhodl pro pobyt v Červeném Dvoře, kde se lidé zbavují různých závislostí. „Alkohol už prostě není můj kamarád. Konec,“ dušoval se muzikant. 

A skutečně není, protože, to co teď předvádí na koncertech, je starý dobrý Robert. Na koncertě v rámci party Big Board to byl on, kdo celou kapelu táhl! Dokonce zpíval víc písniček než David Koller (61). 

Video
Video se připravuje ...

Lucie v Blesk limuzíně: Rozhovor po propařené noci! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Kodym si to viditelně užíval, na kytaře předváděl neuvěřitelné rify, po pódiu běhal jako zamlada a jeho hlas dostával ženy do varu. Při písničce Dotknu se ohně to málem vzplálo i v hledišti. Robert si text, který sám napsal, opravdu užíval a fanoušci s ním. 

K této staré pecce se váže i vtipná historka. „Když jsem tu písničku na konci osmdesátých let psal, byla to definice mé osoby. Tehdy jsem trávil čas tak, že jsem v noci jako topič přikládal do kotlů a přes den jsem se věnoval hudbě. Když se člověk přiblíží živlům a je schopen to emocionálně přenášet do hudby, je to inspirativní. Pro rockového muzikanta by podle mě nebylo špatné, kdyby zdolal Mt. Everest. Kvůli tomu pocitu...,“ přiblížil svou tehdejší inspiraci muzikant.  

Fotogalerie
92 fotografií