Život se s touto prokletou berličkou měnil na jeden velký mejdan. Po roce 1989, když se uvolnily hranice, žil ve Španělsku i Německu a cestoval po světě. Po návratu začal dělat muziku, uváděl v televizi hitparádu Eso, vymetal večírky s krásnými ženami po boku. „Měl jsem pocit, že na mě všichni všude čekají,“ říká Bořek. „Chodily mi zajímavé nabídky a pracovní šance, jenže jsem je tak nějak propil. Měl jsem pořád hladinku,“ dodává sebekriticky s odstupem.

VIDEO: Někdejší alkoholik Slezáček přiznal: Partnerka před ním schovává lahve! On ale všechny skrýše zná.

Video
Video se připravuje ...

Někdejší alkoholik Slezáček přiznal: Partnerka před ním schovává lahve! On ale všechny skrýše zná. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Po rozvodu se upíjel

V roce 2004 se oženil s topmodelkou Simonou Krainovou (47). Stejně dál sledoval dno skleničky. Manželství, podobně jako předtím jiné důležité životní příležitosti, propil. „Měl jsem neustále kocovinu. Jel jsem z toho pomyslnýho kopce furt dolů,“ popisuje Slezáček. V roce 2006 musel nevyhnutelně přijít rozvod. To byla další kapka. Po drsné zkušenosti u soudu přestal brát telefon, nekomunikoval se světem, jen chlastal.

Zachránila ho druhá žena

Když už to vypadalo, že se nadaný inženýr hovořící pěti jazyky vbrzku upije, potkal svou současnou partnerku Žanetu. Naštěstí. „Vytáhla mě z toho příkopu a z mně neznámého důvodu mi věřila. Nemůžu ji zklamat,“ ujišťuje bývalý moderátor. Narodili se jim dva kluci a on konečně pochopil, že se sebou musí něco dělat. „Našel jsem si specialistu na závislosti. To byl nový začátek,“ prozrazuje Bořek Slezáček ve své 13. komnatě, do níž můžete nahlédnout dnes ve 21.05 na ČT1.

Simona: Dodnes se mi z něho dělá špatně!

„V partnerském vztahu mě nic nevyvede z míry. Ale když mi začalo docházet, o co u Bořka šlo, bylo to pro mě takové zklamání, že se mi dodnes při každé vzpomínce dělá špatně,“ svěřila se už dříve Krainová. „Ve vztazích jsou vždycky nějaká zklamání. Většinu jsem uměla pochopit a odpustit, ale u něj jsem to nikdy nedokázala,“ netajila se Simona. Štěstí našla po boku druhého manžela Karla Vágnera ml. (44), s nímž má dva syny.

VIDEO: Slezáček zavzpomínal na roky s nejlepším kamarádem-alkoholem, ke kterému čichl už jako náctiletý.

Video
Video se připravuje ...

Slezáček zavzpomínal na roky s nejlepším kamarádem-alkoholem, ke kterému čichl už jako náctiletý. FTV Prima

Fotogalerie
31 fotografií