Proto to herci nepřipadá příliš spravedlivé a dost dobře to nechápe. „Nepiju, žiju dost střídmě,“ nechal se slyšet. Rozhodně nepatří v branži mezi největší zhýralce. Na Jana Kačera se po smrti manželky, herečky Niny Divíškové (†84), letos v červnu vše náhle sesypalo. Herci otékají nohy a špatně se mu chodí. Před měsícem prodělal nutnou operaci srdeční chlopně, kdy mu do hrudi voperovali prasečí.

„Dopadlo to dobře, ale jsem chatrný,“ svěřil po návratu domů deníku Aha!. Rodina, která o herce svědomitě a s láskou pečuje, si bude muset osvojit dietu, která jeho játrům uleví. Kačer se nyní věnuje hlavně své vzpomínkové knize Zadními vrátky. Ještě dopisuje kapitolu o letošním létu, kdy ho navždy opustila milovaná Nina, s níž byli přes 50 dlouhých a krásných let.

Cirhóza je závažné onemocnění, při němž dochází k vážnému, vlastně konečnému poškození jater. Nejčastěji se rozvíjí v důsledku dlouhodobé nadměrné konzumace alkoholu, při špatné životosprávě a pak u pacientů, kteří prodělali virovou žloutenku typu B a C. Délka života se u cirhotiků zkracuje vůči průměru o 10 let, v České republice jich umírá ročně asi 2000.

VIDEO: Kačera čeká závažná operace srdce! A vdova Olga nesplnila Menzelovi přání

Video
Video se připravuje ...

Kačera čeká závažná operace srdce! A vdova Olga nesplnila Menzelovi přání. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií