„Je skvělé být tady, v Karlových Varech. Je skvělé být na tomto festivalu, o kterém jsem neměl tušení. A musím uznat, že je to velmi příjemné překvapení,“ pronesl při příchodu na slavnostní zakončení Mezinárodního karlovarského filmového festivalu Hakeem Kae-Kazim.

Britský herec s jihoafrickými kořeny má za sebou mimo jiné role v proslulých filmech, jako je Hotel Rwanda nebo Piráti z Karibiku, a zahrál si také v X-Menovi či seriálu Dynastie. Blesku prozradil, že v České republice není poprvé: „Byl jsem zde před mnoha, mnoha lety a měl jsem to velké štěstí setkat se s Václavem Havlem. Tentokrát jsem tady tedy podruhé a vaše země se samozřejmě nesmírně změnila. Je to krásná země.“

Herec momentálně v Praze natáčí seriál Nebezpečné známosti a návštěva Karlových Varů pro něj byla jakási třešnička na dortu, protože je velkým obdivovatelem filmové tvorby, ale také české historie. Svěřil také, že i když je spíše milovníkem vína, v Česku se doslova zamiloval do plzeňského piva. „Plzeň miluju, je naprosto jedinečná," zopakoval několikrát.

Hakeem je v Praze už od května tohoto roku. „Budu tu až do listopadu, takže vlastně půl roku,“ řekl sympatický herec a otevřeně přiznal, že mu chybí rodina. „To je na tom to nejtěžší. Ale taková je moje práce a my máme obrovské štěstí, že mě mohou přijet navštívit,“ řekl před kamerou Blesku.

Těsně před samotným zahájením si ještě našel chviličku pozdravit svého hereckého kolegu Ethana Hawkea (50), který ten večer přebíral z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky cenu za mimořádný přínos světové kinematografii.

VIDEO: Hakeem Kae-Kazim: Co prozradil?

Video
Video se připravuje ...

Hakeem Kae-Kazim Pavlína Horáková

Fotogalerie
101 fotografií