Řekl totiž, že by si Michael Caine zasloužil Křišťálový globus pouze za to, že do lázeňského města vůbec přijel. „Když si představím, že by mi bylo 88, nejel bych z Varů ani do Ostrova, natož z Londýna do Varů,“ rozesmál Marek Eben publikum. Je totiž pravdou, že slavný hollywoodský herec, jenž se pyšní dvěma Oscary, má vzhledem ke svému pokročilému věku problémy s chůzí. Při každém kroku jej musí podepírat asistent, a rovněž se neobjede bez hůlky. Přesto však neztrácel dobrou náladu a vrhal úsněvy na všechny strany.

Aby také ne. Když v pátek během slavnostního zahájení karlovarského festivalu přebíral z rukou Jiřího Bartošky (74) cenu, dočkal se několikaminutého potlesku, který po dlouhou dobu vůbec neustával. „Tohle byl ten největší aplaus, jaký jsem kdy v životě měl,“ přiznal s dojetím Caine, známý například z Loupeže po italsku či z Batmana. Ve své krátké řeči zdůraznil, že začínal jako „někdo, kdo nikdo nebyl a nic neměl“, a ve své práci měl vždy jenom veliké štěstí. „A teď dostávám cenu za to, co ve svém životě nejvíce miluji. Děkuji vám.“ 

VIDEO: Na červený koberec dorazil držitel dvou Oscarů, herec a britský sir Michael Caine!

Video
Video se připravuje ...

Na červený koberec dorazil držitel dvou Oscarů, herec a britský sir Michael Caine! kviff.tv

Před premiérou nového snímku Bestsellery ve svém proslovu lichotil režisérce filmu Lina Roesslerové (36), která je také herečkou. Vzpomínal přitom, že když poprvé přišel na natáčení a režisérku spatřil, říkal si, jaká je to krásná herečka. „Rozhlížel jsme se kolem sebe a ptal se, kde je režisérka, věděl jsem, že film má režírovat žena. A řekl jsem: Pane bože, vy byste měla v tom filmu hrát! Někdy se stane, že když vidíte někoho krásného, říkáte si, že nemusí mít talent. Ale ona ho má, natočila krásný film,“ řekl Caine a za ovací ve stoje odešel za pomocí hůlky a asistenta do zákulisí. 

Fotogalerie
79 fotografií