Během deseti let natáčení Ano, šéfe! Zdeněk odhalil zákulisí restuarací, jejichž úroveň a nabídka byla často tristní. V každém díle dominoval Pohlreichův temperament a hlavně jeho ostrovtip. Některé hlášky se staly legendárními, jako třeba: „To je suchý jak cesta,“ „Smrdí to jak kapr vyloučenej ze sestavy,“ „To zelí je tak kyselý, až se mi z toho rolujou ponožky,“ nebo „To musíte dát do lednice, jinak se vám z toho tady někdo pose*e do vejšky.“

Každého zajímá, kde kuchař bere inspiraci. „Všechno je to ze života, buď jsem to někde slyšel, nebo se to stalo a zrovna se to hodí k situaci, kterou v pořadu zažívám,“ usmíval se Pohlreich, který nechyběl na tradiční tiskovce Primy. 

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Pohlreich, Prima, tiskovka Markéta Reinischová, Dana Ottopalová

I když spoustě podniků pomůže a dá jim návod, jak se zlepšit, sám od sebe by žádný nenavštívil. „Platím si vysokou pojistku proti úrazu, ale ta se asi na otravu jídlem nevztahuje,“ tvrdí Zdeněk. 

„Situace se v české gastronomii ohromně zlepšila, ale pořád je z čeho čerpat,“ má jasno drsný šéf. 

Ano, šéfe! se na obrazovku vrací 28. srpna v 21:40 na Primě, v týdenní předpremiéře na prima+. Další díly budou následovat každý čtvrtek ve stejném čase. 

Fotogalerie
54 fotografií