Zdeněk Pohlreich momentálně vlastní tři podniky v Praze a jedna z nich, která se zaměřuje na italskou kuchyni, před 11 lety získala malou hvězdu za mimořádně dobrý poměr cena/výkon.
„Kdo by nechtěl Michelina, všichni jsme ho chtěli. Když mi bylo nějakých 40, tak jsem tím stejně jako všichni žil. To je, jako byste se zeptala hokejisty, jestli nechce hrát v NHL, to prostě chtějí všichni. V naší branži je Michelin uznávaná autorita, ale už po tom netoužím,“ řekl Blesku na tiskové konferenci k chystanému Makro Czech Gastro Festivalu (4. - 5. 4. 2025 O2 universum).
„Moje práce není řízená komisaři Michelinu, mě zajímá, co chtějí naši hosti, kteří platí naše účty a utrácejí u nás svoje peníze. Myslím si, že to je ten správný důvod. Dělat to jen pro tu hvězdu je asi dobrý pro to ego, ale nemyslím si, že je to dobrý důvod,“ má jasno oblíbený šéf.
Zdeněk Pohlreich Markéta Reinischová
Na již zmíněném festivalu bude Pohlreich vařit. „Loni tam byla bezvadná atmosféra a já nečekám, že by se mělo letos něco měnit. Bude tam spousta dobrého jídla a pití. Nebudeme mít žádné starosti a budeme se pár hodin věnovat tomu, co milujeme. Těším se, že ochutnám skvělá jídla od kolegů,“ říká Zdeněk.
Vyhlášená cukrářka Iveta Fabešová (40) speciálně pro festival vymyslela dezert nazvaný krvavý pomeranč. „Poprvé ho ochutnají návštěvníci na gastro festu, pokud jim bude chutnat, zařadím ho do nabídky ve svých cukrárnách,“ řekla Blesku Iveta.
Největší gastronomická událost v České republice MAKRO Czech Gastro Fest letos vstupuje do svého třetího ročníku a přivádí do Prahy světovou špičku v oblasti gastronomie. 4. a 5. dubna 2025 se v pražském O2 universu uskuteční dvoudenní festival plný inspirace, jedinečných kulinářských show, odborných diskusí, prestižních soutěží a zážitků pro profesionály i širokou veřejnost.
Moderování se na hlavní stagi ujme herečka Markéta Hrubešová (52) a Pavel Cejnar (48). Nebude chybět gastrošílenec Lukáš Hejlík (42), youtuber Karel Kovy Kovář (28) a spousta uznávaných kuchařů z celého světa.