Do Varů se po dvou letech vrací i Casey Affleck (43), objeví se i herečka Patricia Clarksonová (59) z Domu z karet či Billy Crudup (50), který si zahrál třeba v Mission: Impossible III. Letošní MFF KV bude probíhat od 28.6 do 6.7.

Julianne Mooreová dorazí do Varů i s manželem, režisérem Barte Freundlichem (49). Oba jsou příkladem uměleckého spojení dvou výrazných osobností. Jejich osobní i filmové partnerství se zrodilo při natáčení filmu Otisky prstů. S režisérem začala chodit v roce 1996. V prosinci 1997 se jim narodil syn Caleb a v dubnu 2002 dcera Liv. Pár se vzal v srpnu 2003.

Nad půvabem a krásou si povzdechl i prezident festivalu Jiří Bartoška. „Mám ji moc rád a nejvíc se mi líbila ve snímku Magnolia. Ona má prostě všechno, krásu, půvab, talent... No těším se na setkání," řekl pro Blesk.cz hereca šéf festivalu.

Hostem slavnostního zahájení letošního ročníku karlovarského festivalu bude americký herec a držitel ceny Tony, Billy Crudup. Dalším hostem bude americká herečka Patricia Clarksonová, letošní držitelka Zlatého Glóbu za světově úspěšný seriál Ostré předměty a vrací se i bratr slavného herce Bena Afflecka Casey.

Fotogalerie
36 fotografií