Železný odešel v loňském roce nejprve z Událostí, komentářů a v prosinci také z hlavní zpravodajské relace ČT Události. „Primárně je to otázka zdravotní. Potřebuju čas na to, abych se dal dohromady,“ tvrdil tehdy s tím, že prodělal náročný rok.

V něm mu zemřel bratr David (†53), v důsledku čehož se (ne)slavně zhádal s policisty na Václavském náměstí, kde se dopustil dopravního přestupku. Do toho se ještě s bývalou partnerkou u soudu přetahovali o výchovu jejich nezletilého syna... Opravdu velký nápor na psychiku, který by každý neustál. Teď ale Železný hlásí připravenost naskočit zpět na kolotoč: „Jsem zpět!“

Co s ním?

Ovšem s otevřenou náručí ho na Kavčích horách nevítají... „Byl na jednání s vedením zpravodajství, ale to mu sdělilo, že v tuto chvíli jsou všechny pozice před kamerou obsazené. Jak v Událostech, tak v Událostech, komentářích,“ řekl Blesku zdroj z Kavčích hor.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Železný k incidentu s policií na Václavském náměstí David Turek

„Nabídli mu zatím pozici mimo kameru, třeba, že by mohl být dramaturgem pořadu Černé ovce. Netvářil se na to, myslím, že čekal něco více,“ doplnil náš informátor a závěrem přidal: „Podle mě to vnímá tak, že ho ČT ponižuje. Ale to tak není, nelze prostě po čtyřech měsících přijít a chtít to, co měl dříve...“

 Nové projekty

Česká televize naše informace potvrdila, byť nepřímo a bez konkretizace zařazení padlé hvězdy zpravodajství. „Jakub Železný je stále zaměstnancem České televize. Nyní se věnuje přípravě nových projektů a analýzám moderátorských výstupů,“ odpověděla na dotaz Blesku mluvčí ČT Vendula Krejčová. 

Fotogalerie
25 fotografií