Herečka Michaela Kuklová, kterou si svět zamiloval jako legendární princeznu Jasněnku ze stále oblíbené pohádky režiséra Zdeňka Trošky (70), sdílela na sociální síti krátce po svých narozeninách „malý průřez prošlými léty“. Těmito slovy popsala kompilaci nejrůznějších fotografií, co ji zachycovaly od dětství, konkrétně od roku 1982, kdy jí bylo pouhých čtrnáct let, až po současnost.

Na snímcích – ať už pocházejících z jejího soukromého archivu či z obálek časopisů – je vidět, že herečka, co na sebe poprvé výrazně upozornila coby patnáctiletá v dobrodružném filmu pro mládež nazvaném Třetí skoba pro Kocoura, nikdy neztrácela pozitivní přístup k životu. A potvrdila to i ona sama. „Ne vždycky mi bylo do smíchu, ale vždycky jsem se usmívat snažila,“ vysvětlila totiž.

Za šestapadesát let si prošla mnohými peripetiemi, co například zahrnovaly neúspěšné, byť dlouhých třináct let trvající manželství s hercem, dabérem a producentem Jiřím Pomeje (†54). Jejich vztahu zlomil vaz neúspěch ambiciózního snímku Andělská tvář, který Jiří produkoval a společně se svou manželkou si v něm i zahrál. Notně se kvůli němu zadlužil a pak čelil exekucím. Posledním hřebíčkem do pomyslné rakve pak byly Pomejeho problémy s alkoholem.

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová 3 roky po rakovině prsu: Léky mají vedlejší účinky! Markéta Reinischová

Se známým hercem dítě neměla, pořídila si ho ale rok po rozvodu s podnikatelem Romanem Holomkem. Syna Romana (15) tehdy počali na exotické dovolené v Thajsku. Ovšem ani tento vztah a pak další vztahy krásné Michaele nevyšly. Navíc se musela potýkat i s vážnou nemocí – rakovinou prsu. Kvůli této zákeřné nemoci přišla o obě ňadra.

Svou ženskost si pak vrátila pomocí silikonu, jenom léčba u ní prý má nepříjemné vedlejší účinky – a to předčasné stárnutí a problémy s pohybem. „Každé ráno musím pravidelně cvičit, abych se vůbec jako rozpohybovala. Když už se rozchodím, tak je to dobré, ale nesmím v nějaké poloze vytuhnout více jak půl hodiny,“ popisovala před časem.

Přestože jí od dob, co poprvé stanula před kamerou, přibyly nějaké ty vrásky, s nimiž bojuje, jak nedávno ukázala, injekcemi kyseliny hyaluronové, pořád je to náramná šťabajzna. Míšin mladistvý vzhled zaujal jak její fanoušky, tak i kolegyně z umělecké branže. „Jo, letí to… a ty's pořád stejná!“ reagovala na fotografie například herečka Kateřina Brožová (56), mimochodem její vrstevnice. „Nevím, co je to za elixír, ale chci to taky,“  přidala se zpěvačka Martina Pártlová (44). Nicméně posuďte v naší galerii sami...

Fotogalerie
70 fotografií