Krásná moderátorka a česká miss 2013 působila vždy velmi optimisticky, ovšem teď se veřejnosti svěřila s tím, že ne vždy u ní bylo vše zalité sluncem. Naopak, jako mnoho žen, řešila otázku, zda se někdy vůbec stane matkou, nebo jí osud tuto roli odepře.

„Na Beníčka jsme si počkali skoro rok, nepřál nám čas, práce, ale hlavně asi má psychika. Bylo to po svatbě a na každé společenské akci jsem čelila otázkám, kdy přijde miminko, a já pořád mlžila, že se snažíme a že to snad brzy přijde. Zpětně bych mnohdy reagovala jinak, řekla jim, že to prostě nejde, ať se neptají, ale tehdy jsem to nedokázala uchopit. Měla jsem pocit, že selhávám, bála se a vlastně nechtěla, aby se psalo, že to nejde, protože jsem to sama nechtěla slyšet. Nebylo to jednoduché, ale pak jsem změnila gynekologii (hurá manželům Horákovým), přišla nějaká vnitřní úleva, že je vše v pořádku, a hned na to dvě čárky, najednou mi byl celý ten uplynulý rok úplně jedno. Tak strašně jsem se na Beníčka těšila!“ prozradila na instagramu Lašková, za svobodna Kratochvílová, že to nějakou dobu trvalo, než se mohli s manželem Filipem těšit ze společného potomka. Na jaře 2018 se jim narodil syn Benedikt.

Přišla ale další rána. „Druhý pokus se povedl hned, nemohli jsme tomu uvěřit. Bohužel jen několik týdnů na to jsem o miminko přišla. Bylo to těžké, byla jsem z toho strašně smutná a pořád jsem přemýšlela nad tím, co jsem udělala špatně,“ odhalila nyní Gábina.

„Od okolí jsem slyšela, že to tak mělo být, že to bylo naštěstí ‚brzy' nebo že můžu být ráda, že to nebylo pořádně ještě miminko. Věděla jsem, že jsou mnohem bolestivější ztráty a měla pocit, že ta má vlastně nebyla dost velká, a tak jsem o ní nemluvila. Ale pro mě byla. Obrázek z ultrazvuku mám schovaný pořád a občas si říkám, jaké by asi miminko bylo.“

Po potratu, o němž doposud kráska veřejně nemluvila, se ale s mužem naděje na větší rodinu nevzdali. A dobře udělali. „Jen co to šlo, zkusili jsme to znovu a štěstí bylo za krátký čas zase na naší straně. Tak strašně jsem se bála, aby s námi miminko zůstalo,“ svěřila se Gabriela Lašková a doplnila, že právě tyto obavy byly důvodem, proč těhotenství dlouho tajila. Kdyby prý nepracovala v televizi, asi by si to tajemství pro sebe nechala ještě o něco déle. „Bála jsem se, abych o Vinouška taky nepřišla. Naštěstí to byl náš Vincent, čirá energie a bojovník, a všechno jsme zvládli až do samotného závěru. Ten sice jednoduchý nebyl, naopak, porod byl náročný a měli jsme namále, ale dopadlo to dobře. Za to budu vždycky vděčná. Za oba porody samozřejmě. Kluci moji milovaní,“ vyprávěla.

Na podzim 2020 do rodiny přibyl Vincent a v současnosti čeká brunetka ještě další přírůstek. V mezičase Gabriela navíc odešla z Primy, a tak by se možná ani nikdo nedivil, kdyby už další informace o svém soukromí nezveřejňovala. Ona se ale naopak rozhodla sdílet svůj příběh a možná tak pomoct dalším ženám v podobné situaci.

„Když jsme se rozhodli pro třetí, nečekala jsem, že to půjde hned. Věk, únava, čas a kdo ví co dalšího, ale přesto nám bylo přáno. Nějak jsem tomu přesto nemohla uvěřit. Udělala jsem si nesmyslný počet různých těhotenských testů s různou intenzitou druhých čárek a nakonec i tenhle modrý, potřebovala jsem ‚větší' jistotu. Tu mi samozřejmě dal stejně až první ultrazvuk. A přestože tam bylo (nebo lépe řečeno bilo) srdíčko a já byla štěstím bez sebe, strach nepřešel. Do třetice se snad bojím úplně nejvíc. Jistá úleva přišla po druhém screeningu a taky s každým dalším kopnutím, ale přesto nemyslím na nic jiného, než aby miminko přišlo v pořádku na svět a už tu bylo s námi. A abych to zvládla i já.“

„Ale nebojte, soustředím se jen na to pozitivní a věřím, že to všechno dobře dopadne. Myslím na všechny, pro které je cesta k miminku náročná, bolestivá, komplikovaná nebo dlouhá. Všem vám přeju štěstí, sílu a podporu vašeho okolí“ dodala ještě v otevřeném příspěvku na instagramu Lašková. 

Video
Video se připravuje ...

Potřetí těhotná moderátorka Gabriela Lašková: Pohlaví už ví! Markéta Reinischová, Daniel Kristl

Fotogalerie
89 fotografií