Nechtěl už sledovat, jak se jeho bývalá přítelkyně trápí a společně s kamarádem Michal vymyslel plán na její »záchranu«. Chtěl jí dohodit někoho nového, zajímavého, s kým by Iveta znovu nastartovala svůj život. Mělo to však jeden velký háček jménem Rychtář.

Konspirace na vyšachování

Vše vypadalo do puntíku promyšlené. Místo srazu měla být kavárna Oko pod Letnou, kam chodili mladí tvůrci a případné seznámení neměl být problém. „Chtěli jsme jí umožnit, aby se zamilovala do někoho úplně odjinud. Ono by jí to strašně zvedlo sebevědomí a taky by si možná našla někoho mladšího,“ zavzpomínal Michal na své kuplířství pro Idnes.cz s tím, že i kdyby zpěvačce nikdo nepadl do oka, alespoň by se naučila chodit do zcela jiného prostředí, než byla zvyklá. Sám Penk totiž moc dobře ví, jak těžké je dostat se zpět na výsluní. Neprošel si úplně tím stejným jako Iveta, ale drogy dostaly dívčího idola 80. let až na úplné dno. Nakonec se Michalovi podařilo zbavit všech svých démonů a znovu stojí na koncertních pódiích.

Video
Video se připravuje ...

Koncert Michala Penka 

Rychtář údajně Penka neznal

Právě ze své zkušenosti zpěvák věděl, že Bartošová nesmí sedět doma a ještě být pod neustálým dohledem Rychtáře. Vytočil číslo a těšil se na líbezný hlásek své bývalé lásky. „Zvedl to Rychtář, já se představil, a on povídá: Neznám. Tak jsem si pomyslel, jestli je to její přítel a neví, s kým chodila, tak je to divné a taky to znamená, že se nezajímá o její repertoár. Pomyslel jsem si o něm svoje a poprosil ho, ať Ivetě vyřídí, aby mi zavolala, protože s ní potřebuji mluvit,“ prozradil Michal s tím, že se samozřejmě zpěvačka zpět neozvala.

Bartošová s Michalem nechtěla mluvit

Byl však vytrvalý a nehodlal se nechat jen tak odbýt. Znovu tak žhavil dráty a dožadoval se o hovor s Ivetou. „Rychtář mi tvrdil, že jí to vzkázal. A že je právě doma a spí. Pak ji vzbudil a já slyšel, jak otráveně říká: Volá Penk, chceš s ním mluvit? A ona: Ne,“ uvedl Penk, že netušil, co jejímu odmítnutí předcházelo, jestli se Bartošová s Rychtářem o zpěvákovi nebavila. Každopádně dobře vymyšlený plán vzal za své a vytáhnutí Ivety z toxického prostředí se nepodařilo.

Stejně jako většina lidí má Michal na Ivety dobrovolný odchod svůj názor. „Načasování, že to udělala v den narozenin Josefa Rychtáře, tím dala světu jasnou zprávu,“ uzavřel zpěvák vzpomínku na nezapomenutelnou Bartošovou, od jejíž smrti letos uplyne deset let.

Fotogalerie
31 fotografií