Barbora Mudrová, známá jako intrikářka Ája z nekonečného nováckého seriálu Ulice, se na sociální síti rozhodla podělit se svými příznivci o myšlenky, co ji provází během celé její návštěvy Bali. „Krom krás, které jsou tu dechberoucí, nepřehlédnete ještě jednu věc - a tou je chudoba. Ve větších městech je to samozřejmě lepší, ale vesnice nebo sever Bali jsou jí zasaženy hodně. Někdo by mi teď mohl říct: 'Jedeš do Asie, co jsi čekala?' Ale ono je to opravdu jiné vidět ji denně na vlastní oči,“ svěřila se herečka, co na Bali cestuje poměrně pravidelně - naposledy tam byla minulé jaro, a to hned na několik týdnů.

Přidala i smutnou historku. „Na výstup sopky Batur nás provázela čtyřiadvacetiletá průvodkyně, která se mezi řečí zmínila, že má roční dítě. Při sestupu jsme se zapovídaly a zjistila jsem, že po manželově nehodě se stará už několik měsíců o roční holčičku sama. A jedinou práci, kterou je s ní v té oblasti schopná dělat, je vstávat každý den ve 2 ráno, odvést malou na noc k babičce, vyjít s turisty na 1717 metrů vysokou sopku, připravit jim tam snídani, sejít dolů, vyzvednout dceru, celý den s ní být a druhý den nanovo,“ popisovala řeholi lidí zcela závislých na turismu.

Video
Video se připravuje ...

Mrcha Ája z Ulice Bára Mudrová je zamilovaná! Co nám řekla v roce 2021? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

To zjištění Mudrovou notně zasáhlo, jelikož je sama maminkou, má malého synka Kristiána (v květnu 2). Moc dobře si proto pamatuje, jak těžké to doma s takhle malým špuntem je. „Ptala jsem se jí, kolik přes den naspí, že je to šílené. Řekla, že na dnešek spala hodinu. Ani to nemusela říkat, bylo to na ní vidět. To vám jako mámě láme srdce...“ prozradila pohnutě. „Dali jsme jí vysoké dýško, objímala nás, asi to ani nečekala. Zjistila jsem si na ni dodatečně telefon a ještě jí poslala peníze, ze kterých dokáže pár měsíců žít.“

Bářino vystoupení z komfortní zóny pro ni bylo velkou zkušeností a to, že dotyčné darovala určitou finanční pomoc, dobrým skutkem. „Vím, že ji nezachráním, jako nikoho tady, ale tak moc vám to pomůže vidět 'svůj svět' jinýma očima. Tak moc vás to vytrhne ze starostí, které třeba ani starostmi nejsou,“ uzavřela Mudrová. Její dojemné gesto dojalo celou řadu jejích fanoušků na instagramu... i kolegy z umělecké branže. Mimo jiné to byla třeba herečka Anežka Rusevová (37), tedy její kolegyně a představitelka Vendulky z výše zmiňované Ulice.

Fotogalerie
37 fotografií