Tři týdny ležel herec v Nemocnici Na Františku se zápalem plic. A největší motivaci k tomu, aby se zdárně uzdravoval, měl ve své pozdní múze. Jenže ta je zadaná a v tom je právě kámen úrazu. Herec se ze všech sil snažil dát je dohromady. Po třech týdnech ve špitále už to ale nemohl vydržet, podepsal reverz a s dotyčnou ženou si dohodl rande u něho doma.

Večer při svíčkách

„Jirku pustili a v týž den jsem mu volal, že si zítra dáme kafe. On že ne, že má program. Prý půjde za manželkou Hankou na hřbitov a potom si zajede na milovanou Okoř, kde měl dům. Tak jsem mu řekl, že si cinkneme v pátek. Už jsem se mu ale nedovolal. Co se potom odehrálo, nemám ponětí...“ popisuje fotograf a Krampolův manažer Miloš Schmiedberger (76).

Po Okoři Krampolův ponemocniční program totiž ještě nekončil. K večeru k němu měla přijít jeho milá, kvůli které nakoupil rozmanité delikatesy, dobré pití a těšil se na večírek při svíčkách. Jenže podle informací Blesku mu tato dáma nakonec zavolala, že nemůže přijít, protože je v Praze její přítel ze Švýcarska... Krampola to strašně vzalo! Byl rozčilen a rozlítostněn, chtěl se z toho vyspat, a rozhodl se pomoci si do limbu prášky. „Rozrušilo mě to. Potřeboval jsem se uklidnit,“ přiznal Blesku herec.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol v nemocnici: Stavějí ho na nohy! Udělal i dřep! Hana Höschlová

Xanax a půl

„Vzal jsem si z rozrušení jeden xanax a půl, abych se uklidnil, a potom nic nevím. Probudil jsem se až na ARO,“ pokračoval Krampol. „Asi jsem byl ještě nějak oslabený z toho zápalu plic. Nechápu jinak, že tohle mohl způsobit jeden prášek,“ přemítal, když jej Blesk v nemocnici navštívil.

O tom, jestli to byl jeden prášek, se dá diskutovat, neboť svědci hovoří o platíčkách, která vedle něho našli. Kdyby nebylo hercova souseda, který má klíče a šel ho navštívit, »český Belmondo« by už zřejmě nebyl mezi námi. Na anesteziologicko-resuscitačním oddělení herec naštěstí přišel k vědomí a mohl být přeložen na metabolickou JIP. „Snad mě tu brzo začnou stavět na nohy. Zatím jenom ležím,“ podotkl Jiří.

Nemám chuť ani na víno...

Na metabolické JIP nás Krampol uvítal s úsměvem. Okamžitě se pustil do müsli tyčinek, o které nás poprosil, abychom mu je přinesli. „Mám na ně po tom kolapsu strašnou chuť. Před chvilkou jsem zbaštil hroznový víno a piju taky džusy, jinak jsem vlastně ještě pořádně nejedl,“ poznamenal a vysvětlil, že v pořádku prý bude, až dostane chuť na červené víno. „A tu ještě nemám! Tak zatím jen ležím. Až mě začnou stavět na nohy, třeba ta chuť přijde,“ usmál se.

Natáčel ve špitále

Tři dny před kolapsem natáčel v Nemocnici Na Františku romantickou písničku Slečna z Paříže. Duet s Natálií Grossovou (21) napsal Josef Fousek (85) a hudbu složil Zdeněk Barták (69) se synem Danielem (43). „Přivezli jsme mu do nemocnice takový malý studio. Natálka už svoje party nazpívala a čekalo se na Jirkovo mluvené slovo,“ prozradil manažer Schmiedberger.

Jirka prý ležel v posteli, a když uviděl mikrofon, jako když vystřelí z děla. „Posadil se a jeho dosud zastřený unylý hlas dostal barvu. Zajiskřily mu oči a svoje pasáže namluvil na první dobrou. Byl to zase ten Belmondo!“ popisoval Schmiedberger.

Fotogalerie
31 fotografií