Ve svém bytě zkolaboval a nereagoval na vnější podněty. „Jirka prý nebyl při smyslech,“ prozradil blesk.cz člověk z Krampolovy blízkosti. Jeho slova dosvědčila i záchranná služba. „Mohu potvrdit, že jsme zasahovali v ulici Žatecká. U muže okolo 80 let jsme zajistili vitální funkce a transportovali ho do nemocnice,“ uvedl tiskový mluvčí pražské záchranky Karel Kirs.

Proč slavného pacienta nevezli na František, kde trávil Jirka kvůli zdravotním problémům poslední dva roky většinu času, ale do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, není jasné. Je ale jisté, že oblíbenému herci a moderátorovi jde nejspíš o život. Už dříve se objevily informace, že má Krampol kvůli astmatu potíže s plícemi, ale také s ledvinami. V jeho věku je to hodně nebezpečné.

„S Jirkou Krampolem jsem dotočil natáčení nového duetu Slečna z Paříže s Natálkou Grossovou a byl v naprosté pohodě,“ řekl Blesk.cz manažer, fotograf Miloš Schmiedberger (76). „Jirka byl z nemocnice Na Františku propuštěn 20.3., tedy ve středu, a k jeho současnému zdravotnímu stavu mohu pouze sdělit, že byl převezen v pátek večer do všeobecné nemocnice na Karlově náměstí, kde je v současné době na oddělení intenzivní péče,“ dodal.

„V pátek jsem si vzal prášky a udělalo se mi špatně, tak mi radši kamarád z baráku zavolal sanitku," uvedl v telefonickém hovoru pro Tn.cz s tím, že byl pro jistotu přemístěn na ARO. „Těším se, až mě pustí. Rozhodně nebudu sedět doma a dívat se v televizi na nějaký kraviny. Jsem aktivní člověk, chci pracovat," dodal oblíbený herec.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol opět mezi lidmi: Lidský smích mě nabíjí silou Matyáš Janíček, Lukáš Červený

Fotogalerie
55 fotografií