První den soudního líčení, které se odehrálo v úterý v srdci Prahy, přinesl řadu emocí, neočekávaných zvratů a napětí. Soukup, zpožděný kvůli defektu na kole auta, dorazil s mírně rozladěným výrazem, zatímco Hanychová, zahalená do černé, signalizovala svou připravenost čelit výzvám dne.

Povinností soudu nebylo jen vyřešit svěření do péče malé holčičky, ale i zabývat se problematikou sharentingu. Tento nový termín označuje nadměrné sdílení obsahu o vlastních dětech rodiči na sociálních médiích nebo obecně na internetu. Je to kombinace slov „share“ (sdílet) a „parenting“ (rodičovství). Fenomén se týká například nadměrného sdílení fotografií nebo videí dětí, často bez jejich souhlasu. A to zahrnuje i vytváření jejich online profilů!

Pokud soud možnost sharentingu omezí, Agáta, známá svým otevřeným sdílením života na instagramu, by se mohla ocitnout ve složité situaci, pokud by jí soud zakázal zveřejňovat obsah týkající se její dcery Rozárky. Tento případ by mohl představovat střet matčiny kariéry a práva její dcery na soukromí, což je téma diskutované nejen u nás, ale i ve světě.

Soudní jednání, které vyvolalo rozruch mezi veřejností i médii, bylo ukončeno před polednem, přičemž Hanychová opustila budovu ve spěchu, zjevně se snažící uniknout zvědavým pohledům. Soukupův odchod byl o něco rezervovanější, s úsporným „Bez komentáře“ jako odpovědí na otázky našich novinářů.

Otázka, zda bude Hanychové povoleno nadále sdílet momenty ze života své dcery Rozárky, zůstává otevřená. Pokud soud rozhodne proti sharentingu, může to pro influencerku znamenat nejen osobní, ale i profesionální ztrátu. Jak se případ vyvine, bude záležet na dalším vývoji soudního řízení. Ale upřímně... dokážete si představit instagram Agáty, ve kterém nic nesdílí ze svého života? My popravdě ne.

Video
Video se připravuje ...

Jaromír Soukup v Clash of the stars: Proboha, do čeho to jdu? David Turek

Fotogalerie
69 fotografií