Režisérova dcera se s odchodem tatínka stále neumí vyrovnat a denně na něj myslí. Janette sice neměla nejlepší vztahy s otcovou poslední manželkou Deanou (65), ale otce bezpodmínečně milovala.

Před rokem, přesně ve 22:00, mi zazvonil telefon s větou, která se nedá vymazat z hlavy, že táta už to má za sebou. Co se dělo se mnou poté, je procházka růžovým sadem ve srovnání s tím, čeho chudák otec byl svědkem poslední 2,5 hodiny svého života,“ zavzpomínala na tragický moment, kdy Jakubisko skonal v sanitce na cestě do nemocnice poté, co se jeho stav zhoršil.

Video
Video se připravuje ...

Juraj poslal vzkaz ze záhrobí, řekli Blesku na premiéře Perinbaby Jakubiskovi Procházka, Kristl

Odpustila jsem všem, kteří pochybili. Dnes už vím, že tomu tak prostě mělo být. Bylo to pro něj vysvobození, doslova světlo v tunelu. I když nám, kteří jsme tady zůstali, to vypálilo díru nejen do srdce, ale i do plic, které se dusily vzpomínkami,“ přiznává Janette, která však chce pokračovat v otcově odkazu.

„Stále to bolí a je mi velmi smutno, ale jeho koření i s květináčem tu po něm zůstaly, je na co navazovat. Slibuji, že to dokončím, tati, miluji tě,“ vzkázala mu do nebe.

Juraj měl Janette z prvního manželství s Ľudmilou. Syna Jorika (38) pak s vdovou Deanou. Janette žije s ženatým podnikatelem Tomášem Malinou, s nímž má dva syny. 

Fotogalerie
52 fotografií