Agáta Hanychová (38) je po výletu do Paříže, který způsobil pozdvižení až u ministra vnitra Víta Rakušana (45), doma. Desetiměsíční Rozárku s sebou Agáta s manželem Mirkem Dopitou (39) i dvěma staršími dětmi kvůli soudnímu zákazu vzít nemohli, a tak ji dostala na hlídání babička Veronika Žilková (62).

Ministr se nedal

Jenže ředitel TV Barrandov o tom neměl tušení a ve strachu, kde a s kým je vlastně jeho dcera, povolal do hry policii. Dopálená Žilková se pak osobně obrátila až na ministra vnitra Rakušana (45) a čertila se, co ji má co obtěžovat policie a zda náhodou nemají mít lidé zákona na práci důležitější věci. Rakušan jí pak rýpanec vrátil i s úroky. „Vzhledem k tomu, že byl váš exmanžel ministrem zahraničí a obrany, bych u vás očekával větší vhled do kompetencí představitelů vlády...,“ utřel ji připomínkou 18 let po boku Martina Stropnického (67).

Zvrat v přístupu

A po návratu začal Jaromír Soukup dělat pořádky. Hodlá soud žádat o změnu režimu, ve kterém se momentálně s Hanychovou nacházejí. Chce si vydupat plnou střídavou péči! „Ano, řeším to s právníky, protože paní Dopitová argumentovala, že je na ní dcera psychicky závislá, pak ji ale odloží na čtyři dny k chůvám. Tak se asi něco změnilo,“ potvrdil ředitel TV Barrandov.

Proč ten pláč?

Když v deset dopoledne předala nejmladší Rózu podle dohody jejímu otci, postěžovala si Agáta na sociálních sítích, jak mělo být dítko z předávky nešťastné. „Doufám, že ti novináři viděli, jak Róza začala plakat, když viděla svého úžasného otce. Takže asi tak. A já už končím s touhle osobou, naprosto,“ rozprávěla rázně v instastories svým »holčičkám«. Informaci o pláči dcery potvrdil i Soukup a rozhodně si nebral servítky. „Rozárka plakala, protože byla unavená, do toho musela poslouchat, jak tam její máma nadává. Které dítě by neplakalo?“ pálil jedovaté šípy zpět do Suchdola. „Jen jsem ji dal do sedačky, hned usnula. Když jsem ji přivezl domů, tak také hned usnula. Tak nevypadá spokojené dítě, o které je dobře pečováno,“ má jasno Soukup.

Otcova představa: Já půl, ty půl...

V současné době má Jaromír Soukup soudně určeno, že může být se svou dcerou každé úterý a čtvrtek od 10 do 18 hodin a také každý druhý víkend ve stejných časech. Po posledním víkendu ale začne usilovat o to, aby měl možnost s Rozárkou trávit stejně dlouhou dobu jako její matka Agáta, a to včetně nocí.

Video
Video se připravuje ...

Protest zemědělců. Válka Soukupa a Agáty, policie a právníci v akci! Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií