Autor hitů Zvonky štěstí nebo Mys dobré naděje Jiří Zmožek svůj velký návrat pojal jako vystoupení v legendární Lucerně. Na prknech této scény coby sólista vystoupil docela poprvé - a hned měl trochu smůlu. V ten samý den, tedy 6. února večer, se konal také vzpomínkový večer na zpěvačku Hanu Zagorovou (†75) v O2 areně, kde hvězdní umělci zpívali právě jeho songy... a tak se nechal slyšet, že se bojí, aby mu na koncert vůbec někdo dorazil. Počáteční obavy se naštěstí ukázaly jako liché.

Zmožkovi se totiž Lucernu podařilo kompletně vyprodat - a za tento jediný koncert zazpíval a zahrál nejenom na klávesy, ale i třeba na harmoniku své největší hity a písně, které mu nejvíce přirostly k srdci. V hledišti mu pak tleskal třeba autorMichal Horáček (71), zpěvák Jakub Smolík (64), herec Marian Roden (59) nebo moderátorka Alex Mynářová (40). A také herečka Jiřina Bohdalová (92), která si Zmožkovu show skutečně užila - tančila, zpívala a netajila se svým dojetím. 

Video
Video se připravuje ...

Šokující pravda o Nesmrtelné tetě Jiřině Bohdalové (92): Přežila plicní embolii CNN Prima News

„Všechny ty jeho písničky si pamatuju. Je to obrovská nostalgie,“ svěřila se Blesku oblíbená herečka, která ten večer dala přednost kamarádově koncertu, co jí hrál i před 33 lety na oslavě jejích 60. narozenin, před výše zmiňovanou O2 arenou. Zmožek zazpíval v rámci hitu Už mi lásko není dvacet let i verzi pro seniory - Už mi lásko není padesát, už mi není ani šedesát... Ale s tou, alespoň u Bohdalové, moc úspěch neměl. „Ta se mi vůbec nelíbila,“ smála se tato herecká legenda.

Fotogalerie
136 fotografií