Měl spoustu plánů, v Divadle Radka Brzobohatého začal dva dny před smrtí zkoušet Dona Quijota a s přítelkyní Janou (65) chystal letní dovolenou. V úterý po premiéře hry Trosečnice poseděl Karel s kolegy, ale před půlnocí se zodpovědně rozloučil, protože ho další dny čekaly čtené zkoušky. Na novou práci se moc těšil.

Náhlý infarkt

„Byl na obou zkouškách mnohem čilejší než já!“ přiznala principálka Romana Goščíková (41). Ani ona proto nemohla v pátek večer uvěřit té hrozné zprávě, že Karel Hábl v osm večer zemřel na infarkt. Přítelkyně volala sanitku, už ho ale neprobudili.

Herec byl léta v péči kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce v dobrých rukou primáře, profesora Petra Neužila(62). „Před půlrokem byl Karel u nás na kontrole a vše bylo naprosto v pořádku,“ ujistil lékař Blesk.

Výměna kyčle

O tom svědčí i to, že si Hábl nechal před dvěma roky vyměnit bolavou kyčel. Kdyby neměl srdce v pořádku, na operaci by jít nemohl. „Moc se mi líbil v klipu písně Igora Orozoviče Hippokratova armáda, kde představoval lékaře v době covidu. Tak si ho budu pamatovat!“ dodal profesor Neužil. A pak si povzdechl: „Všechny zachránit nemůžeme...“

BLESK Víte, že...

  • Prvním tchánem Karla Hábla byl spisovatel Zdeněk Jirotka (†92), autor slavného Saturnina.

Točil s Trumpovou i Havlovou

Karel Hábl byl mistr menších, avšak výrazných rolí. Zahrál si v téměř třech stovkách filmů a seriálů, a to i zahraničních. Skvěle mu padly uniformy a smokingy. V Holce na zabití představoval mladšího policistu, který nakonec pohotově zastaví vraha ujíždějícího v džípu. S »holkou na zabití« Dagmar Havlovou (70), tehdy ještě Veškrnovou, se setkal před kamerou i o rok později v televizní komedii Půjčka. Rád vzpomínal na natáčení seriálu Pan Tau, kde měl tu čest natáčet s Ivanou Zelníčkovou (†73), později Trumpovou!„Režisér Jindřich Polák si na krásné ženy potrpěl,“ vzpomínal Karel.

Poslední rozhovor pro Blesk: Se sexbombou ve výtahu

Ve filmu Zlatokopové z Arkansasu potkal Olgu Schoberovou (80). „Při tomto natáčení se Olga seznámila s americkým hercem Bradem Harrisem. Pak se stal jejím prvním manželem a otcem jejich dcery Sabriny,“ prozradil Hábl.

„Olinka byla sexbomba, krásná ženská. Pak jsme se setkali, když tu točila film Adéla ještě nevečeřela. Když jsme spolu jeli výtahem, zastavil se najednou mezi patry a ona dostala klaustrofobický záchvat, začala bouchat hlavou do stěny!“ vzpomínal Karel Hábl loni v září ve Studiu Blesku. Byl to bohužel nejspíš poslední rozhovor, který v životě poskytl...

Video
Video se připravuje ...

Herec Karel Hábl o natáčení se slavnými filmovými kráskami: Schoberová v panice tloukla hlavou o zeď! Petr Macek

Fotogalerie
86 fotografií