Kája zemřel náhle a nečekaně včera v pátek 2. 2. 2024 ve 20:00 hodin obklopen láskou! Měli jsme plány, stále jsme se na něco těšili, bolí to moc moc...“ uvedla Jana na facebookovém profilu herce.

Rodák z Pelhřimova vystudoval DAMU a moc na ta léta vzpomínal. „Bylo nás šest kluků a šest holek, Pavel Kohout nám pak podle toho napsal absolventskou hru, která se jmenovala Dvanáct. Z děvčat to byly třeba Iva Janžurová, Madla Drahokoupilová nebo Jana Rendlová,“ vyjmenovával.

Po studiích nastoupil do angažmá v Městském divadle v Pardubicích, kde ale působil jen rok. Následně se přesunul na další rok do Městského divadla v Kolíně. Následně už se definitivně přesunul na slavná prkna pražských divadel. Ztvárnil bezpočet rolí jak v divadle, tak ve filmu nebo v seriálech. A také byl úspěšným dabérem, jeho hlas jsme mohli slyšet například ve Vinnetouovi.

Jako mladík si zahrál také v koprodukčním filmu Zlatokopové z Arkansasu s Olinou Schoberovou. „Olinka byla sexbomba, krásná ženská. Pak jsme se setkali ještě, když tu točila film Adéla ještě nevečeřela. Zažil jsem, když jsme spolu jeli výtahem, že se najednou zastavil mezi patry a ona dostala klaustrofobický záchvat, začala bouchat hlavou do stěny,“ vyprávěl s úsměvem ještě nedávno v Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Herec Karel Hábl o natáčení se slavnými filmovými kráskami: Schoberová v panice tloukla hlavou o zeď! Petr Macek

Při natáčení Pana Tau se zase setkal s Ivanou Zelníčkovou, později Ivanou Trumpovou. „V díle Pan Tau na horách jsem hrál tělocvikáře, co jede s třídou na hory. A roli tam měly i takové tři grácie – jednu dodnes vídám, i když už je na penzi, druhá byla Ivana Trumpová a třetí, Zuzana, kterou si pak pan režisér Polák vzal za manželku,“ vzpomínal.

Herecky aktivní byl Karel Hábl až do poslední chvíle. V Divadle Radka Brzobohatého dohrával v představení Přelet nad kukaččím hnízdem, s ústeckým divadlem dělal inscenaci Noc na Karlštejně, kde hrál Arnošta z Pardubic.

Fotogalerie
19 fotografií